Klaus Iohannis: „Aduc un omagiu recunoscător amintirii lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc 62 de ani”

Presedintele Klaus Iohannis i-a adus un omagiu lui Iuliu Maniu cu ocazia implinirii a 62 de ani de la moartea acestuia. Faptul ca Iohannis invoca unul dintre patriotii romani care si-a pastrat demnitatea si nu a cedat cu nici un chip terorii bolsevice ne da speranta ca macar el poate fi primul presedinte cat de cat mai patriot decat cei care si-au batut joc de acesta tara in ultimii 25 de ani.

Iuliu Maniu, nascut in Bădăcin, județul Sălaj, a fost unul dintre marii patrioti romani care a luptat nu numai impotriva terorii comuniste. Iuliu Maniu a luptat si pentru apararea integritatii si independentii nationale.

„Aduc un omagiu recunoscător amintirii lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc 62 de ani. Prin acțiunile politice și conduita sa publică, Maniu a onorat viața politică românească și a făcut cinste națiunii române. Lupta lui pentru valorile democratice l-a făcut incomod și indezirabil pentru regimul comunist, care l-a închis în chinuitoarea temniță de la Sighet unde a și decedat. Învățătura de căpătâi pe care ne-a lăsat-o Iuliu Maniu este că trebuie să avem încredere în democrație, în reguli și instituții puternice, care să apere cea mai importantă valoare: libertatea.”, a spus Klaus Iohannis.

Pe 5 februarie au murit în închisori Iuliu Maniu şi Ion Mihalache
Pe 5 februarie au murit în închisori Iuliu Maniu şi Ion Mihalache

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Un conflict de pomina in noiembrie 1979, in timpul Congresului al XII-lea al PCR intre vechiul comunist Constantin Parvulescu si Nicolae Ceausescu. VIDEO

vin feb. 6 , 2015
Constantin Pârvulescu (n. 10 noiembrie 1895, Olănești, județul Vâlcea – d. 11 iulie 1992), a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist din România și un oponent activ al lui Ceaușescu. A fost de profesie ajustor mecanic, lucrând la Atelierele CFR Tighina din București. Prin împrejurări nelămurite până acum, a ajuns […]
Un conflict de pomina in noiembrie 1979, in timpul Congresului al XII-lea al PCR intre vechiul comunist Constantin Parvulescu si Nicolae Ceausescu. VIDEO

Poate vă place și:

libris.ro