RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Departamentul Românilor de Pretutindeni are o imagine proasta in randul romanilor din afara granitelor

Print Friendly, PDF & Email

In ultima vreme scandalurile se tin lant de Departamentul Românilor de Pretutindeni si imaginea acestei  institutii a avut de asemenea serios de suferit din aceasta cauza. Pe langa scandalul legat de spalare de bani si de luare de mita in care e implicat fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, incep sa apara tot felul de alte dezvaluri despre activitatea acestui Departament al Românilor de Pretutindeni.

Departamentul Românilor de Pretutindeni a început, pe ascuns, să creeze o rețea de „comunicatori
reprezentativi”
în diaspora.Manevra DPRRP de a racola pe ascuns, într-o manieră ce amintește de cea a vechii Securități, informatori din diaspora, a fost relevată de președintele ad interim al PNL Londra, Iolanda Costide, care a decis să facă public, pe pagina sa de Facebook, o parte din conținutul scrisorii Ambasadei României la Londra.

Departamentul Românilor de Pretutindeni are o imagine proasta in randul romanilor din afara granitelor

Probleme mari si acuzatii destul de grave din partea romanilor din afara granitelor sunt legate si de modul in care se fac finantarile care ar trebui sa fie sprijinite diferite asociatii culturale de catre Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Conform comunicatului oficial de pe pagina www.dprp.gov.ro, cererile de finanţare pentru anul in curs ale romanilor din afara granitelor trebuie să respecte coordonatele stabilite de Ghidul de finanţare publicat pe pagina de internet a DPRRP ,  precum şi termenul limită de depunere: 24 februarie 2015  (data poştei). Cererile trimise după această dată nu sunt eligibile.

Departamentul Românilor de Pretutindeni, unde ajung pana la urma banii?

Departamentul Românilor de Pretutindeni, unde ajung pana la urma banii?

libris.ro

Intr-o discutie cu un roman din Serbia am putut afla ca aceste finantari de la Departamentul Românilor de Pretutindeni sunt obtinute numai de anumite persoane “agreate” sau chiar exista suspiciunea ca o parte din bani se intorc catre buzunarele unor oameni politici din Romania.

Departamentul Românilor de Pretutindeni

Departamentul Românilor de Pretutindeni

Nu sunt uitati nici fostii directori / ministri delegati pentru Departamentul Românilor de Pretutindeni si se pare ca nici acestia nu au lasat deloc o impresie mai buna. Mai mult chiar, sunt pomenite numele unora dintre ei cum ar fi Titus Corlatean, Eugen Tomac sau Viorel Riceard Badea si sunt acuzati de spalare de bani.

Eugen Tomac este de acuzat ca ar fi spalat intre 2010-2012 aproximativ doua milioane de euro.

DPRRP a lansat proiectele pe anul 2015 - Termen: 24 februarie 2015

DPRRP a lansat proiectele pe anul 2015 – Termen: 24 februarie 2015

Surse:

[1] ziarulromanesc.net

[2] dprp.gov.ro

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info