Se reîmpart sferele de influență din sănătate, pentru a stopa războaiele între clanurile de liberali?

Dezvăluirile din presă legate de “gheșeftul” unei părți din mafia liberală, care se lăcomise la prețuri exagerat de mari pentru măștile medicinale de protecție, au provocat un adevărat război fraticid în rândul firavei (n.r. încă!?) alianțe PDL-PNL (n.r. vezi Dezmăț guvernamental: Orban dă 12 milioane de euro pe măști de la o firmă ce vinde alcool și tutun într-un sat din Giurgiu), soldat în cele din urmă cu demisia ministrului sănătății, Victor Costache, dar și a altor trepăduși mai mici, ce lingeau și ei blidele prin această uriașă mașină de făcut bani din sistemul public de sănătate din România.

apiland.ro

Când e vorba de bani, de bani mulți, de ordinul milioanelor de euro, se strică prietenii de-o viață, se pun la grele încercări alianțe politice, se pornesc războaie fraticide între membrii aceluiași partid politic. La fel s-a întâmplat și cu scandalul măștilor de “5 Euro”, așa cum l-a denumit o parte a presei din România, când taberele din PNL au devenit mai mult decât clare, relevându-se faptul că după preluarea puterii guvernamentale din mâna PSD-ului, este nevoie de o nouă reîmpărțire a sferelor de influență din sănătate, și între liberali.

Demisia lui Costache, pe care mulți îl credeau bătut în cuie pe vecie la cârma Ministerului Sănătății, grație relației “speciale” pe care acesta o avea cu familia Iohannis, i-a luat oarecum pe cei din PNL puțin prin surprindere, dar totodată le-a și redeschis apetitul pentru lupta de a-și asigura sferele de influență în sănătate.

“Numai că, în paralel cu această ”demisie separată”, la această oră se poartă intense negocieri subterane pentru a se încerca nu doar mușamalizarea scandalului măștilor de protecție achiziționate cu 5 euro bucata, dar și reîmpărțirea sferelor de influență din Sănătate, pentru ca oamenii președintelui și cei ai premierului să nu se mai calce pe picioare la următoarele licitații.“, scrie national.ro


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]