RSS

Gabriel Apreutesei: "De ce fuge …

Unul dintre noii și…

Un fost judecător: "Obligativita…

Fostul judecător Ton…

O țară în care pedofilii și viol…

Am înmărmurit în urm…

Drepturile și libertățile nu sun…

Am înmărmurit în urm…

Trolii PNL-ului din presa locală…

Simpla exercitare a …

Liberalii, noii bolșevici, la pa…

După stupefianta dec…

După educația sexuală, PNL susți…

Dacă atunci când lib…

Gabriel Apreutesei, candidat la …

Printre cele 16 punc…

Florin Palas merge înainte, în p…

Florin Palas merge î…

Amantlâcurile lui Cosette Chichi…

După ce doar cu jumă…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău

Print Friendly, PDF & Email

Sâmbata, 21 februarie, la Chișinău, ar fi trebuit să aibă loc un marș al susținătorilor lui V. Putin, în susținerea separatismului din Ucraina. Marșul întitulat ”anti-maidan” avea ca scop încurajarea forțelor teroriste pro-ruse care luptă împotriva Ucrainei în Donbass.

Marșul a fost anunțat pentru ora 13:00 și urma să pornească din fața Ambasadei SUA la Chișinău până la Ambasada Ucrainei.

Considerând această acțiune drept un act de încurajare a forțelor anti-naționale și separatiste din Republica Moldova dar și batjocorirea eroilor ce au căzut în luptă cu teroriștii ruși, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au organizat un contra protest susținut de alte componente ale Gărzii Naționaliste dar și de reprezentanții comunității ucrainene din Moldova.

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău

 Adunați în fața Ambasadei Ucrainei din Chișinău, zeci de naționaliști au blocat accesul spre ambsadă. Militanții MNC-ND au plasat un mesaj de susținere a Ucrainei în lupta cu hoardele neobolșevice-separatiste din Donbass – ”CRIMEEA, DONBASS PĂMÂNT UCRAINEAN”.

Cu toate că, organizatorii marșului, așa numiții și autointitulații ”Mișcarea de Eliberare Națională a Moldovei” au declarat anterior că la marșul ”anti-maidan” vor participa în jur de 6000 de persoane, organizatorii nu au fost în strare să adune nici 20 de oameni. Nici acei adunați, nu au avut curaj să pornească spre Ambasada Ucrainei, unde îi așteptau zeci de naționaliști hotărâți să opreasă dezmățul separatist din centrul Chișinăului. Astfel, marșul în susținerea separatiștilor pro-rusi din Ucraina a eșuat.

Având în vedere, că comunitatea Europeană, la fel ca și majoritatea statelor lumii au condamnat acțiunile ilegale ale Federației Ruse în Ucraina, anexarea Crimeei și escaladarea războiului din Donbass, este de neînțăles poziția guvernării Republicii Moldova, care permite astfel de acțiuni pe teritoriul țării, unde există două focare separatiste, Transnistria și Gagauzia.

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md

După acțiunea reușită de blocarea marșului ”putinist-antimaidan”, militanții naționaliști s-au deplasat la Ambasada Federației Ruse, unde și-au exprimat protestul fața de acțiunile militariste a lui V. Putin, cerând scoaterea armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei și a Republicii Moldova.

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md

Sursa:

[1] www.nouadreapta.mdSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info