Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău

Sâmbata, 21 februarie, la Chișinău, ar fi trebuit să aibă loc un marș al susținătorilor lui V. Putin, în susținerea separatismului din Ucraina. Marșul întitulat ”anti-maidan” avea ca scop încurajarea forțelor teroriste pro-ruse care luptă împotriva Ucrainei în Donbass.

Marșul a fost anunțat pentru ora 13:00 și urma să pornească din fața Ambasadei SUA la Chișinău până la Ambasada Ucrainei.

Considerând această acțiune drept un act de încurajare a forțelor anti-naționale și separatiste din Republica Moldova dar și batjocorirea eroilor ce au căzut în luptă cu teroriștii ruși, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au organizat un contra protest susținut de alte componente ale Gărzii Naționaliste dar și de reprezentanții comunității ucrainene din Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău

 Adunați în fața Ambasadei Ucrainei din Chișinău, zeci de naționaliști au blocat accesul spre ambsadă. Militanții MNC-ND au plasat un mesaj de susținere a Ucrainei în lupta cu hoardele neobolșevice-separatiste din Donbass – ”CRIMEEA, DONBASS PĂMÂNT UCRAINEAN”.

Cu toate că, organizatorii marșului, așa numiții și autointitulații ”Mișcarea de Eliberare Națională a Moldovei” au declarat anterior că la marșul ”anti-maidan” vor participa în jur de 6000 de persoane, organizatorii nu au fost în strare să adune nici 20 de oameni. Nici acei adunați, nu au avut curaj să pornească spre Ambasada Ucrainei, unde îi așteptau zeci de naționaliști hotărâți să opreasă dezmățul separatist din centrul Chișinăului. Astfel, marșul în susținerea separatiștilor pro-rusi din Ucraina a eșuat.

Având în vedere, că comunitatea Europeană, la fel ca și majoritatea statelor lumii au condamnat acțiunile ilegale ale Federației Ruse în Ucraina, anexarea Crimeei și escaladarea războiului din Donbass, este de neînțăles poziția guvernării Republicii Moldova, care permite astfel de acțiuni pe teritoriul țării, unde există două focare separatiste, Transnistria și Gagauzia.

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md
Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md

După acțiunea reușită de blocarea marșului ”putinist-antimaidan”, militanții naționaliști s-au deplasat la Ambasada Federației Ruse, unde și-au exprimat protestul fața de acțiunile militariste a lui V. Putin, cerând scoaterea armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei și a Republicii Moldova.

Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md
Protest împotriva marșului anti-maidan la Chișinău, foto: nouadreapta.md

Sursa:

[1] www.nouadreapta.md

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Legenda unei esarfe-tricolor din 1918

sâm feb. 21 , 2015
Eşarfa tricolor a fost purtată de profesorul Ioachim Crăciun la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, în calitate de delegat oficial al cercului Cristian–Sibiu. Participarea la Adunare a fost o formă de exprimare a unui plebiscit spontan, nu numai prin cei 1228 de delegați oficiali […]
Legenda unei eșarfe-tricolor din 1918, purtate de profesorul Ioachim Crăciun la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, în calitate de delegat oficial al cercului Cristian–Sibiu.

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro