Categories: AntiromanismCarei

Citiți și vă cruciți: „De ce să aibă Eminescu statuie la Carei? În locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”

In urma cu cateva zile scriam despre primarul UDMR din Carei care a interzis statuia lui Mihai Eminescu in orasul Carei: Primarul UDMR din Carei a interzis statuia lui Mihai Eminescu în oraş. Daca inca pentru o parte dintre romani socul nu a fost prea mare atunci ceea ce veti afla s-ar putea cu adevarat sa socheze pe cativa dintre voi.

Parerile unora dintre locuitorii de etnie maghiara din Carei cu privire la amplasarea unei statui a lui Mihai Eminescu in oras sunt de-a dreptul sovine, pur antiromanesti.

Cititi si va cruciti: „De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”

Din toate comentariile rautacioase facute de etnicii maghiari asupra amplasarii unei statui in Carei ne-am oprit asupra unuia care reda poate cel mai bine sovinismul acestor oameni si ne putem doar imagina prin ce trec romanii din Ungaria daca si acolo exista asemenea indivizi:

„Nu a trait la Bucuresti (n.r. Eminescu)? Atunci de ce sa-i faci (n.r. statuie) in Nagykaroly (n.r. Carei), dupa stiinta mea nu a fost niciodata aici. Trebuie reamplasate statuile demolate ale lui Kölcsei Ferencnek! Acum noi suntem aici!”

Cititi si va cruciti: „De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferencnek”

Cine este Kölcsei Ferenc? A fost un poet si politician maghiar. Poezia sa Himnusz (1823) este folosita ca versuri ale imnului national al Ungariei.

Deci nu doar ca Eminescu nu are ce cauta la Carei, pe pamant romanesc, ci acolo trebuie sa existe doar simboluri ale Ungariei …. si simboluri care sa transmita un mesaj cat mai puternic. Sovinismul acesta ii caracterizeaza pe unii etnici maghiari si in alte tari vecine cu Ungaria dar acolo nu li se permite asa ceva si nu au prea multe sanse de a se exprima in acest mod.

Sincer noi nu-i gasim atat de vinovati pe cetatenii romani de etnie maghiara pe cat ii consideram de vinovati pe idiotii care le-au incurajat sovinismul: guvernantii si presedintii Romaniei de dupa 1989. Sovinismul maghiar a crescut proportional cu actele de tradare nationala pe care le-au facut cei din fruntea Romaniei in ultimele doua decenii si jumatate.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Toti acesti indivizi cre se declara maghiari sunt doar niste romani, slovaci si alte etnii maghiarizate. Deci niste renegati. Sau poate sunt ceva urmasi ai ramasitelor scapate dupa masacrul de la Lechfeld cand, la 896, Otto ce Mare i-a prins descaletati pentru jaf si i-a macelarit. O spune Rösler, care n-a fost un “prieten” al românilor: ”Cei care au reuşit să se salveze în prima zi, au căzut în zilele următoare, fiecare ceată fugară fiind hărţuită, cu sălbăticie şi nimicită. Urmărirea s-a întins până la Regensburg; puţini au avut norocul să scape. Nu a fost un dezastru militar, ci o luptă de exterminare”. Un alt fapt semnalat de Rösler a fost exterminare de la Atelkuz, unde ungurii îşi lăsaseră copii, femeile şi bătrânii la plecarea lor într-un raid de jaf, de către pecenegi şi bulgari, deci, din acel moment partea femenină şi descendenţii lor dispărură complet!. Asa ca “ciocu mic” renegatilor.
    În1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
    Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom. Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. Iar dintre laureatii premiului Nobel cu care renegatii se lauda, opt sunt evrei, trei sunt nemti, iar “maghiar” este doar OLAH, adica romanul. Un extras din Diploma de înnobilare a lui Nicholaus Olahus de către Regele Ferdinand I al Ungariei : “...Unicornul din timir (blazon) drept aceea inseamna nobilitatea neamului si deodata si istetimea, caci ce este asprime la fiara, la om este tarime, de care e vestita vita romaneasca, maica generatiilor celor mai vestiti, dintre care este si Ioan Huniade, tatal marelui craiului Matias, si cei de pe timpul lui mai marii tarii.” Deci “MAI MARII ŢĂRII” au fost ROMÂNI. Asa ca are dreptate Franz von Loher (1784): “Nu exista o singura idée de cultura, fie in domeniul juridic, fie militar ori de stat, in religie si morala, in arta si stiinta sau in orice alt domeniu, care sa fi pornit de la maghiari luandu-si drumul spre omenirea civilizata... Ce pustietate prapastioasa acopera intreaga istorie milenara a maghiarimii! Spiritul lor pe cat se pare de focos, de otelit si de energic, pe atat este de steril in adancime!” La fel Otto Hausser: “In viata culturala a Ungariiei maghiarii n-au nici o parte de merit.”

  • Ungurii din Romania sunt dusmanii poporului roman.Trebuie sa interzicem si sa pedepsim batjocura care ne este adresata noua romanilor din partea bozgorilor in Transilvania si mai ales in judetele unde ungurii isi bat joc cel mai tare de tot ce este romanesc.Care nu vrea sa traiasca in Romania trebuie alungat din aceasta tara.Ungurii sunt teroristii si criminalii neamului romanesc.HUO bozgorilor.

  • o sa ne sugeti pula la toti unguri. ce se cauta Eminescu la Carei ? A facut ceva acolo? In viata lui nu a trecut pe acolo. Puneti acolo la voi la mitici statuile voastre. La noi trebuie sa repunem statuile celor care sunt de aici si au facut ceva pt aceasta zona.

  • Dracule, presupun ca esti acelasi Dracu Vlad de pe FB.... Eminescu merita pus in fiecare oras romanesc, ba chiar si dincolo de granitele Romaniei. Incetati sa mai stabiliti voi unde avem sau nu voie sa ne punem noi romanii statuile! Daca nu va place sunteti liberi sa va duceti acolo unde simtiti ca va este adevarata voastra tara! Noi nu avem nevoie de minoritati si mai ales de minoritati tradatoare!

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

11 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago