RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Citiți și vă cruciți: “De ce să aibă Eminescu statuie la Carei? În locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”

In urma cu cateva zile scriam despre primarul UDMR din Carei care a interzis statuia lui Mihai Eminescu in orasul Carei: Primarul UDMR din Carei a interzis statuia lui Mihai Eminescu în oraş. Daca inca pentru o parte dintre romani socul nu a fost prea mare atunci ceea ce veti afla s-ar putea cu adevarat sa socheze pe cativa dintre voi.

apiland.ro

Parerile unora dintre locuitorii de etnie maghiara din Carei cu privire la amplasarea unei statui a lui Mihai Eminescu in oras sunt de-a dreptul sovine, pur antiromanesti.

Cititi si va cruciti: “De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”

Din toate comentariile rautacioase facute de etnicii maghiari asupra amplasarii unei statui in Carei ne-am oprit asupra unuia care reda poate cel mai bine sovinismul acestor oameni si ne putem doar imagina prin ce trec romanii din Ungaria daca si acolo exista asemenea indivizi:

[su_quote style=”default” cite=”” url=”” class=””]

“Nu a trait la Bucuresti (n.r. Eminescu)? Atunci de ce sa-i faci (n.r. statuie) in Nagykaroly (n.r. Carei), dupa stiinta mea nu a fost niciodata aici. Trebuie reamplasate statuile demolate ale lui Kölcsei Ferencnek! Acum noi suntem aici!”

[/su_quote]
Cititi si va cruciti: "De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferencnek"
Cititi si va cruciti: “De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferencnek”

Cine este Kölcsei Ferenc? A fost un poet si politician maghiar. Poezia sa Himnusz (1823) este folosita ca versuri ale imnului national al Ungariei.

Deci nu doar ca Eminescu nu are ce cauta la Carei, pe pamant romanesc, ci acolo trebuie sa existe doar simboluri ale Ungariei …. si simboluri care sa transmita un mesaj cat mai puternic. Sovinismul acesta ii caracterizeaza pe unii etnici maghiari si in alte tari vecine cu Ungaria dar acolo nu li se permite asa ceva si nu au prea multe sanse de a se exprima in acest mod.

Sincer noi nu-i gasim atat de vinovati pe cetatenii romani de etnie maghiara pe cat ii consideram de vinovati pe idiotii care le-au incurajat sovinismul: guvernantii si presedintii Romaniei de dupa 1989. Sovinismul maghiar a crescut proportional cu actele de tradare nationala pe care le-au facut cei din fruntea Romaniei in ultimele doua decenii si jumatate.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]