RSS

Un român din Transilvania a bine…

Un român din Transilv…

Gelu Vișan: "Este pentru prima d…

Gelu Vișan: "Este pen…

Generalul Dumitru Iliescu: "Daca…

Generalul Dumitru Ili…

Provocare! Gest sfidator cu stea…

Provocare! Gest sfida…

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

Tarile Baltice sar in apararea P…

Tarile Baltice sar in…

Toxicitatea lui Emil Boc inca se…

Toxicitatea lui Emil …

Bataie de joc la Carei! Parcul d…

Bataie de joc la Care…

Emotionant! Imnul românilor din …

Emotionant! Imnul rom…

Românii din Carei cunosc "greuta…

Românii din Carei cun…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Romsilva a platit 1 milion de dolari ca sa nu aflam cate paduri are Romania

Totalsoft și Softwin au implementat în anul 2012 un sistem informatic complex (ERP) în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva., sursa : www.Rstiri.ro

De pe site-ul Totalsoft aflăm că acest sistem asigură culegerea și gestionarea informațiilor forestiere, a proceselor administrative, financiare și contabile, managementul documentelor și nu numai, asigurând accesul tuturor factorilor interesați la acestea, în scopul unei gestionări performante a companiei.

Romsilva a platit 1 milion de dolari ca sa nu aflam cate paduri are Romania

Sistemul, în valoare de 1 milion de dolari , ar fi trebuit să permită ROMSILVA gestionarea activităților într-o bază de date unică, asigurând accesul a 500 de utilizatori concurenți și peste 1000 de utilizatori ai secțiunii de portal web.

Doar că sistemul este mort. NU este și nici nu a fost niciodată funcțional.

Proiectul ar fi trebuit să permită angajaților din toate unitățile silvice să inventarieze fondul forestier pe categorii și coduri bine definite, să conducă la diminuarea și înlăturarea pierderilor. Ar fi trebuit să îmbunătățească accesibilitatea fondului forestier, în corelație cu metodele și tehnologiile modern de exploatare a lemnului, respectând cerințele de protecție a mediului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la proveniență, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, s-a legiferat obligativitatea utilizării sistemului informațional integrat de monitorizare a circulației materialelor lemnoase.

Fostul director general ROMSILVA declara : “ informatizarea Regiei Nationale a pădurilor ROMSILVA constituie, încă de anul trecut, un proiect foarte important pentru strategia noastră de dezvoltare.

Apreciem competențele Totalsoft și Softwin și avem încredere ca experiența acestor companii precum și profesionalismul echipelor vor contribui în mod direct la succesul proiectului”.

În aceeași notă, Liviu Drăgan, director general Totalsoft adăuga “Charisma Enterprise, componentă principală a sistemului integrat ce urmează să fie implementat la Romsilva, și-a demonstrat valoarea și fiabilitatea până acum în sute de proiecte răspunzând celor mai diverse cerințe de business, indiferent de mediul economic în care a trebuit să ruleze.

Proiectul ROMSILVA este extrem de important pentru noi și vine să confirme încă o dată că marile organizații apreciază facilitățile Charismei și au încredere în profesionalismul echipei Totalsoft. Vrem să facem din acest proiect o nouă referință atât pentru noi cât și pentru industria IT românească.”

Doar că sistemul este pe butuci, iar pădurile sunt șterse de pe harta României.

În raportul Curții de Conturi pe anul 2012 se menționează că “ Regia Națională a pădurilor – ROMSILVA a plătit nejustificat consorțiului furnizor SC Totalsoft SA și SC Softwin srl suma de 3,344,000 lei reprezentând prețul contractului pentru toate cele 15 module ale sistemului informatic integrat CHARISMA ERP ( planificarea resurselor întreprinderii)”.

Conform contractului, termenul a fost depășit cu patru ani, iar din cele 15 module ale sistemului doar modulul referitor la calculul salariilor este funcțional, acesta neavând legatură cu activitățile tehnico – operative ale regiei”.

Ca urmare a nefuncționării sistemului informatic integrat achiziționat , ROMSILVA a mai efectuat plăți suplimentare pentru servicii informatice, chiar și fără existența vreunui contract.

Romsilva a platit 1 milion de dolari ca sa nu aflam cate paduri are romania, foto: Rstiri.ro

Romsilva a platit 1 milion de dolari ca sa nu aflam cate paduri are romania, foto: Rstiri.ro

Actualul director al ROMSILVA, Adam Crăciunescu, inculpat în dosarul lui Viorel Hrebenciuc privind retrocedările ilegale de păduri, a declarat că “firma Totalsoft nu a avut capacitatea tehnică să implementeze proiectul. Ei s-au angajat că vor face, dar ne-au amăgit tot timpul. Banii s-au dat, dar softul nu este funcțional”. Ce convenabil pe ntru infractori, nu-i așa?

libris.ro

ROMSILVA administrează astazi 3,266,494 hectare de pădure aflată în proprietatea statului cu circa 18,000 de angajați asigurând servicii silvice pentru o suprafață de 1,123,378 hectare fond forestier proprietatea publica a unităților administrative teritoriale sau private a proprietarilor privați. Și toată administrarea se face cu creionul pe hartie, sau cu abacul.

Potrivit auditorilor curții de conturi, ROMSILVA a achitat un milion de dollari pentru un sistem informatic care nu funcționează, fără ca prejudiciul să fi fost recuperat de către conducerea regiei.

Iar dacă ne gândim la prejudiciul real produs din cauza lipsei acestui sistem informatic, cu siguranță putem înmulți de mii de ori valoarea plătită degeaba de regie.

Și asta pentru că nu am știut și nu știm câte păduri am avut și câte mai avem.

Sursa :

[1] Rstiri.ro


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Manifestarile de la Iasi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române - VIDEO
Un proiect excelent! Despre excelența românească! Există această excelență, să nu ne sfiim s-o afirmăm!

Domnul MIRCEA POPESCU propune:Unicitatea Românească Deoarece în opinia mea, societatea...

COMUNISMUL ȘI ANTI-COMUNISMUL LA ROMÂNI
COMUNISMUL SI ANTI-COMUNISMUL LA ROMANI

În mod curent, perioada 23 august 1944 – 22 decembrie...

Cititi si va cruciti: "De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferencnek"
Cititi si va cruciti: “De ce sa aiba Eminescu statuie la Carei? In locul lui Eminescu trebuie statuia lui Kölcsei Ferenc”

In urma cu cateva zile scriam despre primarul UDMR din...

Închide