Gerula este un clujean al carui nume real e Mugur Pop si care se simte bine traind aidoma dacilor liberi si invațandu-i si pe altii ca reintoarcerea la natura poate fi o pasiune, un stil de viata si, de ce nu, chiar si o afacere. Mugur Pop a dorit sa impartaseasca aceasta lectie tuturor oaspetilor sai, in special copiilor, pe care-i vrajeste cu povesti misterioase, din vremuri de demult, potrivit www.digi24.ro.
Calator in tara dacilor liberi. Scoala lui Gerula
Departe de zgomotul si de poluarea urbana, oricine poate evada, pentru cateva ore, pentru o zi sau pentru o saptamana. Școala lui Gerula ne invata cum sa calarim, cum sa ne imprietenim cu șoimii și ulii, cum sa hranim caini, pisici și capre. Este un loc unde poți afla o multime de povești despre istoria noastra și despre cele mai ascunse carari de munte.
„Noi nu prea am vrea sa recunoaștem infrangerea de catre un sistem oareșcum nedrept și pentru ca credem foarte tare in valorile astea care pe noi ne anima, vrem sa fie cumva un gest catre copii sau oameni mari care, ca și noi, vor sa traiasca intr-o lume mai buna”, explica Mugur Pop, inițiatorul Școlii lui Gerula.
Liniștea locului e intrerupta arareori si atunci doar de sunetele naturii: mieunat de pisici, latrat de caini, nechezat de cai și țipete de ulii.
Mugur „Soimaru” este un om care reuseste sa imblanzeasca salbaticia. Si face asta de aproape 40 de ani. „Toate pasarile rapitoare se imblanzesc cu foarte, foarte mult calm. Niciodata nu pot fi folosite metode barbare, nu pot fi pedepsite, doar recompensate. In momentul in care primesc bucațica de carne, ele vor veni pe mana stapanului și vor asculta comenzile sale”, arata Mugur Gliga, șoimar.
Și nu doar pe mana stapanului se aseaza. Odata ce sunt domesticite, aceste pasari salbatice devin prietenoase cu oricine le arata dragoste, prietenie si respect. Uliul este o pasare salbatica de prada care de obicei cu greu se apropie de om, dar atunci cand o face, formeaza cu acesta o echipa fie pentru zbor, fie pentru joaca sau vanatoare.
Școala lui Gerula este foarte situata in apropierea Clujului. De pe Valea Garbaului, turistii mai au de strabatut doar 2 kilometri pana in mijlocul salbaticiei, acolo unde viata prinde deja un alt gust.
Sursa: [1] www.digi24.ro
[tp_product id=”163414740″ feed=”396″]RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri