Lansare de carte la Iasi : „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu”, de Marius Lulea

Lansare de carte la Iasi : "Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu", de Marius Lulea, sursa imagine: luleamariusdorin.ro

Istoricul şi specialistul pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie, Marius Dorin Lulea, isi va lansa la Iasi pe 13 martie o noua carte intitulata „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu„. Evenimentul va avea loc la ora 18:00,  în incinta Pallas Mall dupa cum a anuntat chiar autorul insasi pe o retea de socializare:

„Dragi prieteni din zona Moldovei(Vest şi Est)
vă invit vineri 13 martie la ora 18.00 la lansarea ultimei mele cărţi: Controverse. Mareşalul Ion Victor Antonescu.
Lansarea va avea loc la Iaşi, în incinta Pallas Mall.
Lucrarea nu este una de istoie, pentru că în ea se regăsesc mult prea mult puncte de vedere personale, dar vă poate deschide noi direcţii de analiză cu privire la mari decizii luate în timpul celui de al doilea război mondial.
Cei implicaţi în mişcarea unionistă vor primi o carte cadou, o cafea şi o discuţie serioasă pe problemele de responsabilitate naţională.

După Basarabia e România şi De ce Nu iubim Rusia, această a treia carte vine să completeze spaţiul nu doar cu informaţii, ci cu informaţii explicate cu privire la istoria ţării noastre.

Multe se pot spune despre Mareşalul Ion Victor Antonescu şi multe au fost interesele pentru culpabilizarea acestuia, atât în timpul regimului comunist cât şi ulterior.

Dincolo însă de decizia luată în sala de judecată şi care a fost exclusiv una politică, rămâne judecata poporului, ori în mentalul general, dincolo de discursul public autoimpus, acesta a rămas ca un erou, oferind un model de conduită şi responsabilitate pentru posteritate.

Tratez în această carte relaţia lui Antonescu cu evreii, relaţia cu Germania nazistă, aspectele controversate ale colaborării cu legionarii, marile decizii luate în cel de-al doilea război mondial.

Vă invit prin carte să priviţi evenimentele prin filtrul acelor timpuri şi nu printr-o critică bazată pe conduita şi realităţile actuale.”, a scris Lulea Marius Dorin pe contul sau de Facebook si pe blogul sau personal luleamariusdorin.ro

Lansare de carte la Iasi : „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu”, de Marius Lulea

Pe una dintre copertile cartii lui Marius Lulea este redat un citat din Testamentul dr. Whilhelm Filderman presedintele Federatiei Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania:

„Eu am fost martorul unei scene emotionante de solidaritate si de ajutor intre romani si evrei in moment de grele incercari din timpurile imperiului nazist din Europa. Maresalul Ion Antonescu a rezistat cu succes presiunilor naziste care cereau masuri dure contra evreilor… El este cel care mi-a dat pasapoarte in alb pentru salvarea de teroarea nazista a evreilor din Ungaria, a caror viata era in pericol! Datorita politicii sale, averile evreilor au fost puse sub un regim de administratie tranzitorie care, facandu-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea in scopul restituirii lor la momentul oportun. Am mentionat aceste lucruri pentru a sublinia faptul ca poporul roman, chiar cand a avut intr-o masura limitata controlul tarii, a demonstrat sentimente umanitare si de moderatie politica.” 1956, Testamentul dr. Whilhelm Filderman presedintele Federatiei Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania

Nota noastra: Este mai mult decat binevenita o asemenea carte, chiar daca autorul marturiseste ca nu este o lucrare de istorie, „pentru că în ea se regăsesc mult prea mult puncte de vedere personale”. Este binevenita in primul rand pentru ca reda si o alta imagine decat cea pe care propaganda parsiva a celor de la Historia.ro & comp.  se chinuie s-o contureze romanilor cu privire la evenimentele tragice din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

De ceva vreme, cozile de topor de la Historia.ro si de la editura Humanitas, carora le canta in struna si trustul de presa a lui Zoltan Teszari, duc o lupta parsiva impotriva istoriei poporului roman, promovand imbecilitatile si ineptiile lui Lucian Boia sau pe alti apostoli ai antiromanismului aidoma lui, in frunte cu Patapievici, Liiceanu, Plesu, etc.

Lansare de carte la Iasi : "Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu", de Marius Lulea, sursa imagine: luleamariusdorin.ro
Lansare de carte la Iasi : „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu”, de Marius Lulea, sursa imagine: luleamariusdorin.ro

Sursa:

[1] luleamariusdorin.ro

 

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns