libris.ro

Jobbik despre Frontul National din Franta: Un partid de “SIONISTI”

Jobbik despre Frontul National din Franta: Un partid de “SIONISTI”

Disesnsiunile dintre naționaliști constituie principala cauză care nu a permis crearea unui grup distinct identitar în Parlamentul European, deși formațiunile mai radicale din diverse state au obținut scoruri record la alegerile din luna mai. După ce Frontul Național, care la europarlamentare s-a clasat pe primul loc în Franța, a exclus orice fel de alianță cu ungurii de la Jobbik sau grecii de la Zorii Aurii, aceste formațiuni fiind considerate prea ”extremiste”, replica nu a întârziat să apară. Vona Gabor, liderul Jobbik, a ținut la rândul lui să se distanțeze de partidele similare din Franța și Austria, considerate ca fiind ”sioniste”.

Jobbik despre Frontul National din Franta: Un partid de “SIONISTI”

Frontul Național din Franța și Partidul Libertății din Austria au fost numite joi ca fiind ”sioniste” de către liderul Jobbik, care s-a remarcat printre altele și prin poziții împotriva politicii Israelului în teritoriile ocupate palestiniene și în favoarea cooperării cu statele islamice, precum Iranul. Pe de altă parte, cele două partide vizate caută de ani de zile să scape de eticheta de formațiuni de ”extremă dreapta” și s-au declarat filosemite, abordând mai mult discursuri împotriva imigrației musulmane din Africa și Asia.

”Jobbik nu se aliază din motive financiare cu partide sioniste precum Frontul Național sau Partidul Libertății”, a declarat Vona Gabor într-un interviu pentru ziarul ungar Magyar Hirlap, făcând aluzie la faptul că formarea unui grup parlamentar distinct ar permite o vizibilitate mai mare, dar şi obţinerea unor subvenţii de la Uniunea Europeană.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Liderul maghiar mai este supărat și pe populistul olandez  Geert Wilders, care conduce Partidul Libertății și care s-a remarcat prin atitudini ostile comunității musulmane. În opinia politicianului din Ungaria, olandezul ”ar umili religia”, fiind adeptul secularizării exacerbate și un apărător al homosexualității.

Într-un interviu separat pentru Budapest Times, vicepreședintele Jobbik, Marton Gyongyosi, a declarat că Marine Le Pen, lidera Frontului Național, și aliatul ei olandez Geert Wilders ar fi niște simpli ”liberali” și ”islamofobi”. Deasemenea el a mai spus că politica anti-imigraționistă a celor doi ”are susținerea sioniștilor din Israel”.

Sionismul este un curent politic secular, apărut în secolul al XIX-lea, care avea ca scop principal crearea unui stat evreiesc în Palestina, prin orice mijloace, inclusiv luptă armată. Este confundat adesea cu teritorialismul, curent care propovăduia şi el crearea unui stat evreiesc, dar care nu punea neapărat accentul pe spaţiile arabe din Orientul Apropiat.

Sionismul a oferit şi un fundament ideologic creării Israelului, devenind practic doctrina oficială a statului, după cel de al Doilea Război Mondial iar din cauza exceselor sale a devenit tot mai criticat atât de către diverse organitaţii de stânga sau religioase, inclusiv evreieşti, cât şi de populaţia băştinaşă arabă, nevoită să-şi părăsească pământurile natale în urma ocupaţiei militare.

Jobbik despre Frontul National din Franta: Un partid de “SIONISTI”
Jobbik despre Frontul National din Franta: Un partid de “SIONISTI”

Sursa:

[1]  FrontPress.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info