Lansare de carte la Iasi : „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu”, de Marius Lulea

Istoricul şi specialistul pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie, Marius Dorin Lulea, isi va lansa la Iasi pe 13 martie o noua carte intitulata „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu„. Evenimentul va avea loc la ora 18:00,  în incinta Pallas Mall dupa cum a anuntat chiar autorul insasi pe o retea de socializare:

„Dragi prieteni din zona Moldovei(Vest şi Est)
vă invit vineri 13 martie la ora 18.00 la lansarea ultimei mele cărţi: Controverse. Mareşalul Ion Victor Antonescu.
Lansarea va avea loc la Iaşi, în incinta Pallas Mall.
Lucrarea nu este una de istoie, pentru că în ea se regăsesc mult prea mult puncte de vedere personale, dar vă poate deschide noi direcţii de analiză cu privire la mari decizii luate în timpul celui de al doilea război mondial.
Cei implicaţi în mişcarea unionistă vor primi o carte cadou, o cafea şi o discuţie serioasă pe problemele de responsabilitate naţională.

După Basarabia e România şi De ce Nu iubim Rusia, această a treia carte vine să completeze spaţiul nu doar cu informaţii, ci cu informaţii explicate cu privire la istoria ţării noastre.

Multe se pot spune despre Mareşalul Ion Victor Antonescu şi multe au fost interesele pentru culpabilizarea acestuia, atât în timpul regimului comunist cât şi ulterior.

Dincolo însă de decizia luată în sala de judecată şi care a fost exclusiv una politică, rămâne judecata poporului, ori în mentalul general, dincolo de discursul public autoimpus, acesta a rămas ca un erou, oferind un model de conduită şi responsabilitate pentru posteritate.

Tratez în această carte relaţia lui Antonescu cu evreii, relaţia cu Germania nazistă, aspectele controversate ale colaborării cu legionarii, marile decizii luate în cel de-al doilea război mondial.

Vă invit prin carte să priviţi evenimentele prin filtrul acelor timpuri şi nu printr-o critică bazată pe conduita şi realităţile actuale.”, a scris Lulea Marius Dorin pe contul sau de Facebook si pe blogul sau personal luleamariusdorin.ro

Lansare de carte la Iasi : „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu”, de Marius Lulea

Pe una dintre copertile cartii lui Marius Lulea este redat un citat din Testamentul dr. Whilhelm Filderman presedintele Federatiei Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania:

„Eu am fost martorul unei scene emotionante de solidaritate si de ajutor intre romani si evrei in moment de grele incercari din timpurile imperiului nazist din Europa. Maresalul Ion Antonescu a rezistat cu succes presiunilor naziste care cereau masuri dure contra evreilor… El este cel care mi-a dat pasapoarte in alb pentru salvarea de teroarea nazista a evreilor din Ungaria, a caror viata era in pericol! Datorita politicii sale, averile evreilor au fost puse sub un regim de administratie tranzitorie care, facandu-le sa para pierdute, le-a asigurat conservarea in scopul restituirii lor la momentul oportun. Am mentionat aceste lucruri pentru a sublinia faptul ca poporul roman, chiar cand a avut intr-o masura limitata controlul tarii, a demonstrat sentimente umanitare si de moderatie politica.” 1956, Testamentul dr. Whilhelm Filderman presedintele Federatiei Uniunii Comunitatilor Evreiesti din Romania

Nota noastra: Este mai mult decat binevenita o asemenea carte, chiar daca autorul marturiseste ca nu este o lucrare de istorie, „pentru că în ea se regăsesc mult prea mult puncte de vedere personale”. Este binevenita in primul rand pentru ca reda si o alta imagine decat cea pe care propaganda parsiva a celor de la Historia.ro & comp.  se chinuie s-o contureze romanilor cu privire la evenimentele tragice din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

De ceva vreme, cozile de topor de la Historia.ro si de la editura Humanitas, carora le canta in struna si trustul de presa a lui Zoltan Teszari, duc o lupta parsiva impotriva istoriei poporului roman, promovand imbecilitatile si ineptiile lui Lucian Boia sau pe alti apostoli ai antiromanismului aidoma lui, in frunte cu Patapievici, Liiceanu, Plesu, etc.

Lansare de carte la Iasi : "Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu", de Marius Lulea, sursa imagine: luleamariusdorin.ro
Lansare de carte la Iasi : „Controverse. Maresalul Ion Victor Antonescu”, de Marius Lulea, sursa imagine: luleamariusdorin.ro

Sursa:

[1] luleamariusdorin.ro

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 8 martie 1945 luptatorii anticomunisti din Romania erau lasati prada bolsevicilor de catre britanici si americani

Dum mart. 8 , 2015
8 martie 1945 – La două zile după instalarea guvernului Petru Groza, la 6 martie 1945, Churchill s-a adresat preşedintelui american Roosevelt, printr-o telegramă personală şi strict secretă, în care îşi manifesta îngrijorarea faţă de instalarea, prin forţă, a unui guvern comunist şi prevedea epurarea fără discriminare a românilor anticomunişti…. […]
La 8 martie 1945 luptatorii anticomunisti din Romania erau lasati prada bolsevicilor de catre britanici si americani

Poate vă place și:

libris.ro