Omul de afaceri Lajos Simicska a acordat in data de 8 martie, un amplu interviu portalului online Mandiner, sustinand ca, in timp ce a servit ca soldat în armata maghiara, impreuna cu viitorul prim-ministrul ungar Viktor Orban (foto), acesta din urma a recunoscut ca a fost fortat sa scrie un raport despre el, dar ca ar fi stabilit de acord comun cu cei care l-au fortat, cu privire la ce sa scrie.
Opozitia din Ungaria cere sa fie convocata Comisia pentru Securitate Nationala in cazul lui Viktor Orban
In zilele care au urmat, liderii opozitiei au cerut sa fie convocata Comisia pentru securitate nationala din Parlament . Partidul de extrema dreapta, Jobbik, a prezentat chiar si un proiect de rezolutie prin care solicită eliberarea tuturor documentelor aflate în posesia Rusiei referitoare la persoane angajate de catre organele de securitate maghiare ale statului de dinainte de 1989.
După ce și-au încheiat serviciul militar, Viktor Orban i-a spus că autoritățile comuniste „au încercat să-l coopteze, dar că a refuzat”. Lajos Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Viktor Orban, dar că acum nu mai știe ce să creadă.
Vicepreședintele socialiștilor (MSZP), deputatul Zoltan Lukacs, a declarat ca poate cea mai grava dintre afirmatiile lui Lajos Simicska este ca toate documentele care ar putea dovedi presupusa colaborare cu serviciile secrete comuniste a lui Viktor Orban dar si a altor oficiali maghiari care ocupa astazi functii importante in stat, se afla in posesia autoritatilor din Rusia. Practic orice oficial maghiar care a colaborat cu serviciile secrete comuniste poate fi santajat de catre Rusia si transformat intr-o marioneta a lui Putin.
Partidul de extrema dreapta, Jobbik, a cerut chiar si demisia prim ministrului ungar Viktor Orban, daca acesta nu va putea dovedi ca acuzatiile lui Lajos Simicska nu sunt adevarate.

Sursa: [1] budapestbeacon.com
- 8 Iulie 1481 – Bătălia de la Râmnic, în care voievodul Moldovei, Ştefan cel Mare, înfrânge oastea munteano-turcă - 8 iulie 2025
- 7 iulie 1601 – Pornind din Debreţin, oastea lui Mihai Viteazul împreună cu cei 800 de soldaţi lui Mihalcea, trece prin Carei, după care îşi stabileşte tabăra la 7 iulie 1601 la Moftin - 7 iulie 2025
- 5 Iulie 1484 – începea Bătălia pentru cetatea Chilia. În vara anului 1484 otomanii au atacat cetatea-port Chilia în vederea extinderii ariei de dominație turcească în nordul Dunării de Jos - 5 iulie 2025