libris.ro

Comunistii erau huligani si asasini

Comunistii erau huligani si asasini

„O parte din muncitori au fost scosi din productie; bine platiti și constituiti in echipe de soc, ei cutreierau satele noaptea in jeepuri provenite din ajutorul dat Rusiei pentru „eliberarea Europei”. Asaltul se dadea cu noi mai ales asupra sudului Moldovei. Se incerca sa se creeze o stare de anarhie in aceasta regiune pentru a putea fi inghitita mai usor.

In acelasi timp se urmarea formarea unei miliții populare cu un efectiv de 100.000 de comunisti. Muncitorii scosi din fabrici erau antrenati de instructori sovietici sub acoperirea pompoasei denumiri de „aparare patriotica” si formau o retea ce acoperea intreaga tara.

Comunistii erau huligani si asasini

Starea haotica in care fusese adusa tara este relatata de primul ministru de atunci, general de armata Nicolae Radescu:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Timp de trei luni cat a durat guvernarea mea, trupele sovietice s-au dedat la jafuri si omorarea oamenilor la intamplare. In fiecare zi eram obisnuit sa primesc rapoarte asupra furturilor si asasinatelor savarsite timp de 24 de ore. Nici un membru sovietic al Comisiei Aliate de control, nici reprezentantii diplomatici sovietici n-au luat in considerare numeroasele mele plangeri; in loc sa se ia masuri pentru a pune capat terorii exercitate de trupele rusesti, aceleasi autoritati sovietice pretindeau că Ministerul de Interne sa ordone executarea oricarui roman care ar incerca sa se apere în cazul in care ar fi atacati de soldati rusi”.

Paralel cu aceasta teroare, membrii comunisti organizau, sub privirile binevoitoare ale autoritatilor sovietice, bande de huligani pe care ei insiși le conduceau in atacurile impotriva autoritatilor…Trupele sovietice impiedicau armata romana si politia sa impuna respectarea legii.

La Constanta au fost instalate mitraliere in jurul cazarmei si comandantul sovietic de acolo a dat ordin ca armata si fortele de politie sa fie consemnate, pentru a nu impiedica pe comunisti să ocupe prefectura.

De ce este imperativa indepartarea fostilor comunisti?
De ce este imperativa indepartarea fostilor comunisti?

Comunistii au inceput sa puna mana pe sindicate si sa le transforme in masa de manevra in vederea instaurarii dictaturii.

Pentru a exemplifica crearea acestei stari de anarhie, amintesc de situatia de la Intreprinderea Creditul Carbonifer din Comanesti, care a dat un mare numar de huligani angajati de partidul comunist in vederea dezorganizarii societatii si semanarii groazei in lumea cinstita.

Inarmate cu saculețe de 40-50 de cm de lungime si cu un diametru de 5 cm, confectionate din panza tare si pline cu nisip, echipele formate din 3-4 huligani – „muncitori”, intrau noaptea in casele oamenilor si incepeau sa ii bata cu aceste „arme”, inlocuitoarele bastoanelor de cauciuc. Era o metoda de a nu lasa urme, dar leziunile interne erau mult mai grave. Cate 4-5 echipe de acest fel terorizau peste noapte un intreg cartier.

Dezlanțtuirea instinctelor animalice ale noilor membri ai partidului comunist  se indrepta mai ales asupra membrilor si simpatizantilor partidelor de opozitie. Razbunarile sau denunturile duceau la schingiuirea adversarilor personali ai regimului.

Impotriva acestor derbedei, ajutati de multe ori si de ostasi sovietici, oamenii au reactionat si mulți au fost sanctionati. Acesti huligani au devenit cadrele Sigurantei Statului dupa 6 martie 1945, care au luat ulterior numele de Securitate si în aceasta situatie oficiala au savarsit faradelegi ce nu se pot uita.

Vaile Oituzului, Casinului, Aslaului sau Taslaului gemeau de durere.

Cele petrecute aici, ca dealtfel pe tot cuprinsul tarii, vor genera miscarea de rezistenta. Veti vedea ca peste tot se vor gasi elemente hotarate sa riposteze si sa pedepseasca pe cei vanduți elementelor rusesti.
Gemetele poporului roman nu au fost insa auzite in lumea libera.”

Sursa:

[1]  Rezistenţa anticomunistă din munţii României, 1946 – 1958,  Cicerone Ioniţoiu

Comunistii erau huligani si asasini
Comunistii erau huligani si asasini

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info