10 martie 2015 — Militarii Armatei Naţionale a Republicii Moldova, detaşaţi în Kosovo continuă executarea misiunilor, alături de contingentele din Italia, Slovenia şi Austria, dislocate în baza “Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech.
Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Boris Macovei, zilnic, plutonul de infanterie efectuează patrulări pe diferite itinerare, stabilite de esalonul superior al Grupării de Forte Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group – West), asigurînd, totodată, paza si securitatea bazei.
Militarii din Republica Moldova la datorie in Kosovo
Sursa a mentionat, de asemenea, că cei sapte genişti din cadrul contingentului Armatei Naţionale execută operaţiuni de cercetare a rutelor de patrulare si a ariei destinate pentru construcţia pistei de aterizare în interiorul bazei „Camp Vilaggio Italia”. Locotenent-colonelul Macovei a specificat că, în perioada ianuarie-martie, aceştia au distrus obiecte explozive de diferit calibru si model, depistate în aria de responsabilitate, din apropierea muntelui Golesh.
Militarii din Republica Moldova la datorie în Kosovo
Cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale, format din 40 de militari, dintre care 32 infanterişti, şapte genişti şi un ofiţer de stat major, a plecat în Kosovo în luna septembrie anul trecut.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Omul de afaceri Lajos Simicska a acordat in data de 8 martie, un amplu interviu portalului online Mandiner, sustinand ca, in timp ce a servit ca soldat în armata maghiara, impreuna cu viitorul prim-ministrul ungar Viktor Orban (foto), acesta din urma a recunoscut ca a fost fortat sa scrie un raport […]