Majoritatea locuitorilor din Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia in primavara anului trecut, ar dori ca peninsula sa devina din nou parte a Ucrainei – arata rezultatele unui sondaj realizat de ziarul “Krîmskaia Pravda”.
In cadrul sondajului, care intreba cititorii cum ar fi votat astazi daca referendumul din Crimeea de anul trecut ar fi fost repetat, 61% dintre respondenti au optat pentru “ramanerea Crimeei ca parte a Ucrainei”. Pentru alipirea la Rusia au votat 19% dintre respondenti, în timp ce 20% au declarat ca “nu ar participa la un asemenea referendum”, scrie radiochisinau.md
Sondaj realizat de ziarul “Krîmskaia Pravda” : Crimeea nu mai vrea cu Rusia
Sondajul a fost publicat pe pagina de Internet a ziarului pe 5 martie 2015, iar pana la data de 9 martie, la intrebare au raspuns 4.510 persoane. Pagina de Internet a ziarului a disparut pentru cateva ore din mediul online, dupa rezultatele surprinzatoare a sondajului.
Pe 16 martie 2014, armata rusa, cu sprijinul mai multor lideri prorusi din Crimeea, a organizat în peninsula un asa-numit referendum, in baza caruia presedintele rus, Vladimir Putin, a decis anexarea acestui teritoriu ucrainean.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
„Astazi piata audiovizualului este diversificata si cetateanul are dreptul sa isi aleaga liber sursa de informare. Orice cetatean care detine aparate/dispozitive radio sau TV poate sa doreasca sau nu serviciile SRR si SRTV“, se arata in motivarea initiativei legislative. Proiectul de lege a fost adoptat tacit in Camera Deputatilor si […]