De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen

Olanda aplica o nouă lovitura Romaniei. Ambsadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a afirmat ca parlamentul olandez nu sustine, momentan, aderarea Romaniei la Schengen. Motivul ar fi acela ca Bucurestiul nu a implementat toate cerintele initiale pentru a deveni membru al UE. sursa: www. Rstiri.ro

Pozitia Olandei este transanta. Romania nu era pregatita în 2007 sa adere la Uniunea Europeana si nici macar acum nu respecta toate cerintele statutului de tara membra a blocului comunitar. Din acest motiv, Haga se opune deschiderii granitelor Schengen.

De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen

„Romania nu era pregatita in momentul aderarii. Era pregatita din multe puncte de vedere, dar nu in cele esentiale. Vorbesc aici de legislatie, de sistemul judiciar, de functionarea lui, de eficienta si impartialitate îin modul de aplicare a legilor, de coruptia institutionala. In acest moment, aderarea nu este sustinuta de Parlamentul olandez pentru ca Parlamentul nu considera ca Romania a implementat toate cerintele initiale pentru a deveni stat membru al Uniunii Europene”, a declarat Matthijs van Bonzel, ambasadorul regatului Tarilor de Jos in Romania.

In cei peste trei ani de cand se afla la Bucuresti, diplomatul olandez recunoaste ca a observat progrese importante in special in reforma sistemului judiciar si a luptei anticoruptie. Dar sunt si alte domenii care au nevoie de imbunatatiri, in special in economie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„Pentru Romania este important sa devina o tara dezvoltata complet, o economie competitiva si moderna integrata total in Occident. Odata ce va atinge aceste obiective, Romania va fi un membru valoros, o bijuterie in spatiul comunitar. Romania vine cu avantaje de care ceilalti nu dispun. Vorbesc aici despre turism, despre internet, despre software, despre personal calificat vorbitor de limba engleza, despre un mod de comunicare propriu latinilor si despre un suflu nou”, spune Matthijs van Bonzel.

Romania nu a platit recuperarea unei nave de pe Canalul Dunare-Marea Neagra

Ambasadorul a mai spus ca o alta nemultumire a parlamentarilor olandezi este aceea ca statul roman nu a platit compania olandeza care, in urma cu sapte ani, a recuperat epava unei nave esuate pe canalul Dunare-Marea Neagra, desi exista si un verdict al Camerei Internationale de Comert de la Paris.

In ceea ce priveste amenintarile la adresa securitatii continentului, amenintari ce decurg din agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, ambasadorul olandez nu vede varianta militara drept o solutie. El a respins ideea unei armate europene, asa cum a propus Jean-Claude Juncker. In opinia sa, adevarata forta a blocului comunitar vine din properitatea economica si bunastarea cetatenilor.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 29 ianuarie, că Romania îindeplineste toate criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen si orice nelamuriri pe acest palier tin de considerente pur politice, subliniind ca rapoartele MCV pozitive arata o recunoastere a eforturilor de consolidare interna.

„Europa poate garanta prosperitarea si securitatea tuturor cetatenilor sai, fara sa atenteze la ceea ce a castigat deja prin respectarea deplina a acestor acumulari. Europenizarea completa a Romaniei este un obiectiv central al mandatului meu. Aceasta inseamna continuarea procesului de integrare europeana prin aderarea la Spatiul Schengen si prin adoptarea monedei euro”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, in cadrul discursului sustinut la intalnirea cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

„Locul Romaniei este in Spaţtiul Schengen, stat membru cu drepturi egale si depline. Indeplinim integral criteriile de aderare la Spatiul Schengen, orice nelamuriri pe acest palier tin pur de considerente politice”, a mai spus Iohannis.

De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen, sursa foto: Rstiri.ro
De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen, sursa foto: Rstiri.ro

Sursa: [1] www. Rstiri.ro

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Bogdan Rares mercenar in solda lui Vanghelie?

Dum mart. 15 , 2015
Nu mai tin minte pentru care fapte mai mult sau mai putin pionieresti, domnul ZAMFIR, neuitat invatator din clasele primare, mi-a spus la un moment dat ca sunt „branza buna in burduf de caine”! Ajuns acasa, i-am cerut mamei explicatii si am inteles ca pricepusem bine ce a vrut sa […]
Rares Bogdan

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News