RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Scrisoare deschisa privind retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes

Print Friendly, PDF & Email

Presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, a facut publica astazi pe o retea de socializare o scrisoare deschisa adresata presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis, in care ii cere acestuia sa-i retraga lui Laszlo Tokes decoratia cu care considera Diaconu ca a fost recompensat nemeritatat de catre fostul presedinte Traian Basescu.

Scrisoare deschisa privind retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes

“Domnule Presedinte,

Consiliul de Onoare al Ordinului National “Steaua Romaniei” a decis pe data de 20 noiembrie 2013, cu cinci voturi pentru si o abținere, retragerea distinctiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, ca reactie la activitatea sa sustinuta impotriva statului roman prin instigare la discriminare si ura etnica si prin declaratiile sale de sorginte ”fascisto-horthista, revansarde si revizioniste, care, prin conținutul lor, prin metodologie si articulare, readuc in memorie campaniile regimului hortist din perioada de dinaintea Dictatului de la Viena”.

Fostul presedinte Traian Basescu a amanat retragerea acestei decoratii nemeritate pentru ca tot el o acordase in virtutea intelegerilor politice pe care el insusi si majoritatea politica pe care o controla le aveau atat cu politicienii maghiari din Romania, cat si cu Viktor Orban, sustinatorul cel mai asiduu al lui Laszlo Tokes, pe care l-a si promovat ulterior ca europarlamentar din partea Ungariei.

Ati declarat ca veti fi un altfel de presedinte decat Traian Basescu. In aceasta privinta, actionati la fel ca fostul presedinte, lasand sa se astearna uitarea peste un gest reparatoriu la adresa imaginii Romaniei. Nu aveti dreptul sa lasati cea mai inalta distinctie a statului roman să fie purtata in continuare de un agent de influenta al Ungariei care propune ca Budapesta sa ”protejeze” Transilvania si care ne acuza peste tot in lume de ”genocid” la adresa populatiei maghiare din Romania.

Va solicit de aceea retragerea de urgenta a decoratiei deținute de Laszlo Tokes pentru a da un semnal ca proverbiala toleranta romaneasca si ”discriminarea pozitiva” la adresa minoritatilor naționale, pe care le-ati apreciat chiar Dumneavoastra, nu sunt luate drept slabiciune si prostie.

Dumneavoastra, dintre toti politicienii Romaniei, ar trebui sa stiți cel mai bine ca romanii nu sunt nici xenofobi, nici intoleranti, ca dovada ca v-au ales presedinte. In acelasi timp, a permite celor rau intentionati sa profite de ingaduinta romaneasca pentru a distruge unitatea statului roman si pentru a da timpul inapoi in scopul reconstruirii epocii in care romanii din Transilvania erau subjugati de puteri straine, nefiind nici macar recunoscuti ca natiune, reprezinta o mare greseala.

O greseala careia ii puteti pune capat retragandu-i decoratia lui Laszlo Tokes si aratand astfel ca statul roman nu se lasa calcat in picioare.

Imi exprim speranta ca veti apara majoritatea de incalcarea drepturilor in propria lor tara si ca veti proteja imaginea statului roman de atacurile nejustificate ale celor care si-au facut o cariera publica din a denigra poporul roman.

Deputat Bogdan Diaconu
Presedintele Partidului Romania Unita
15.03.2015″

Sursa:[1] Bogdan Diaconu


Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL