Scrisoare deschisa privind retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes

Presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, a facut publica astazi pe o retea de socializare o scrisoare deschisa adresata presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis, in care ii cere acestuia sa-i retraga lui Laszlo Tokes decoratia cu care considera Diaconu ca a fost recompensat nemeritatat de catre fostul presedinte Traian Basescu.

Scrisoare deschisa privind retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes

“Domnule Presedinte,

Consiliul de Onoare al Ordinului National “Steaua Romaniei” a decis pe data de 20 noiembrie 2013, cu cinci voturi pentru si o abținere, retragerea distinctiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, ca reactie la activitatea sa sustinuta impotriva statului roman prin instigare la discriminare si ura etnica si prin declaratiile sale de sorginte ”fascisto-horthista, revansarde si revizioniste, care, prin conținutul lor, prin metodologie si articulare, readuc in memorie campaniile regimului hortist din perioada de dinaintea Dictatului de la Viena”.

Fostul presedinte Traian Basescu a amanat retragerea acestei decoratii nemeritate pentru ca tot el o acordase in virtutea intelegerilor politice pe care el insusi si majoritatea politica pe care o controla le aveau atat cu politicienii maghiari din Romania, cat si cu Viktor Orban, sustinatorul cel mai asiduu al lui Laszlo Tokes, pe care l-a si promovat ulterior ca europarlamentar din partea Ungariei.

Ati declarat ca veti fi un altfel de presedinte decat Traian Basescu. In aceasta privinta, actionati la fel ca fostul presedinte, lasand sa se astearna uitarea peste un gest reparatoriu la adresa imaginii Romaniei. Nu aveti dreptul sa lasati cea mai inalta distinctie a statului roman să fie purtata in continuare de un agent de influenta al Ungariei care propune ca Budapesta sa ”protejeze” Transilvania si care ne acuza peste tot in lume de ”genocid” la adresa populatiei maghiare din Romania.

Va solicit de aceea retragerea de urgenta a decoratiei deținute de Laszlo Tokes pentru a da un semnal ca proverbiala toleranta romaneasca si ”discriminarea pozitiva” la adresa minoritatilor naționale, pe care le-ati apreciat chiar Dumneavoastra, nu sunt luate drept slabiciune si prostie.

Dumneavoastra, dintre toti politicienii Romaniei, ar trebui sa stiți cel mai bine ca romanii nu sunt nici xenofobi, nici intoleranti, ca dovada ca v-au ales presedinte. In acelasi timp, a permite celor rau intentionati sa profite de ingaduinta romaneasca pentru a distruge unitatea statului roman si pentru a da timpul inapoi in scopul reconstruirii epocii in care romanii din Transilvania erau subjugati de puteri straine, nefiind nici macar recunoscuti ca natiune, reprezinta o mare greseala.

O greseala careia ii puteti pune capat retragandu-i decoratia lui Laszlo Tokes si aratand astfel ca statul roman nu se lasa calcat in picioare.

Imi exprim speranta ca veti apara majoritatea de incalcarea drepturilor in propria lor tara si ca veti proteja imaginea statului roman de atacurile nejustificate ale celor care si-au facut o cariera publica din a denigra poporul roman.

Deputat Bogdan Diaconu
Presedintele Partidului Romania Unita
15.03.2015″

Sursa:[1] Bogdan Diaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen

Dum mart. 15 , 2015
Olanda aplica o nouă lovitura Romaniei. Ambsadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a afirmat ca parlamentul olandez nu sustine, momentan, aderarea Romaniei la Schengen. Motivul ar fi acela ca Bucurestiul nu a implementat toate cerintele initiale pentru a deveni membru al UE. sursa: www. Rstiri.ro Pozitia Olandei este transanta. Romania […]
De ce Olanda nu sustine aderarea Romaniei la Schengen, sursa foto: Rstiri.ro

Poate vă place și:

libris.ro