George Simion: Cine vrea dezmembrarea României?

Tot mai dese sunt provocările la adresa integrității teritoriale a României și tot mai mare incompetența celor care ar trebui să le gestioneze. Chiar în timpul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, autoritățile române sunt din nou complice pentru voturi cu politicienii maghiari în încercarea lor de a induce ideea că Transilvania nu este România.

Pe 15 martie, dată la care se sărbătorește Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, am fost la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, la semnalul românilor de-acolo. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut împânzită întreaga localitate cu steaguri străine, verzi-albe-roșii, fără a exista măcar un singur drapel al României arborat.

Potrivit art.7 din Legea nr.75/1994, „drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Primarul de Sfântu Gheorghe Antal Árpád a mai fost amendat de Prefectura județului Covasna în trecut pentru încălcarea legislației naționale, însă ordinul este ordin de la Budapesta și se respectă.

În plus, acesta a explicat că steagurile nu ar fi ale Ungariei pentru că nu au stemă! În schimb, mie nu mi-a fost permisă arborarea tricolorului românesc în centrul orașului, așadar steagul României are interzis pe teritoriul României!

Vă mai amintiți de László Tőkés?

Tema lui e același karaoke pentru iredentiști: maghiarii din România sunt asupriți și au nevoie de autonomie, Ținutul Secuiesc există și Ungaria e tristă că a pierdut Transilvania acum 100 de ani.

Acum o duce și în Parlamentul European la un nivel nou: organizează marți conferința „Transylvania in the EU” („Transilvania în Uniunea Europeană”). La eveniment vor participa Pal Schmitt, fost președinte al Ungariei, și eurodeputatul maghiar Zsolt Nemeth.

Atât denumirea conferinței, cât și afișul induc teza de propagandă că Transilvania nu e România. Este încă una dintre metodele Ungariei de a-și manifesta revizionismul și dorința de control asupra Transilvaniei, acum chiar în inima Europei!

George Simion: Cine vrea dezmembrarea României?
George Simion: Cine vrea dezmembrarea României?
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns