ÎPS Teodosie – despre certificatul verde: “Este o forțare și un abuz. În spate este un interes politic și economic, a unor oficialități care ne vor robi.” | VIDEO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că impunerea certificatului verde la locul de muncă este „o forțare și un abuz”. Ierarhul a mai zis că este vorba despre „un act politico-administrativ, cerut de politicieni, nu de medici”. ÎPS Teodosie i-a rugat pe politicieni să nu voteze obligativitatea acestui act, pentru că se vor discredita, informează R3Media.

„Este un act politico-administrativ, cerut de politicieni, nu de medici. Unii medici, care sunt și politicieni, sunt obligați să-l ceară, dar nici ei nu cred.

Acest certificat nu te face imun. Dimpotrivă. […] Este o forțare, un abuz.[…]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Forțarea acestei impuneri cu certificatul verde este o depărtare a creștinilor de Biserică mai rău decât în comunism.

Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde, pentru că este un act politico-administrativ, nu medical care absolvă de boală sau care arată că respectivul este imunizat.[…]

Este un interes politic și economic. Aceasta este singura logică. Nu este atâta grijă față de sănătatea populației.

Dacă vor insista (cu certificatul verde) parlamentarii se vor discredita. Noi, oamenii Bisericii, vom vorbi la fel și mai târziu.

Ar trebui să respectăm dreptul la libertate și să milităm ca acest drept să nu ne fie încălcat. Avem dreptul să ne exprimăm, nu suntem minori să fim conduși de niște oficialități care ne vor robi. E cu adevărat o îngrădire a drepturilor noastre și a libertății noastre”, a spus el în cadrul emisiunii „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea.

Precizările ÎPS Teodosie vin în contextul scrisorii deschise adresate Sf. Sinod al BOR de către zeci personalități ale societății românești, pe tema impunerii certificatului verde la locul de muncă.

Arhiepiscopul Tomisului este al patrulea ierarh al BOR care răspunde public acestei scrisori și al 11-lea în total. Alături de ÎPS Teodosie s-au mai pronunțat public:  ÎPS Irineu Arhiepiscopul Albei-Iulia, ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Joi, 2 decembrie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții cultelor și ai Guvernului pe tema certificatului verde în biserici.

Preluare: R3Media

https://www.youtube.com/watch?time_continue=363&v=S3RgMrXv8Qs&feature=emb_logo

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist