RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

ÎPS Teodosie – despre certificatul verde: “Este o forțare și un abuz. În spate este un interes politic și economic, a unor oficialități care ne vor robi.” | VIDEO

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că impunerea certificatului verde la locul de muncă este „o forțare și un abuz”. Ierarhul a mai zis că este vorba despre „un act politico-administrativ, cerut de politicieni, nu de medici”. ÎPS Teodosie i-a rugat pe politicieni să nu voteze obligativitatea acestui act, pentru că se vor discredita, informează R3Media.

„Este un act politico-administrativ, cerut de politicieni, nu de medici. Unii medici, care sunt și politicieni, sunt obligați să-l ceară, dar nici ei nu cred.

Acest certificat nu te face imun. Dimpotrivă. […] Este o forțare, un abuz.[…]

Forțarea acestei impuneri cu certificatul verde este o depărtare a creștinilor de Biserică mai rău decât în comunism.

Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde, pentru că este un act politico-administrativ, nu medical care absolvă de boală sau care arată că respectivul este imunizat.[…]

Este un interes politic și economic. Aceasta este singura logică. Nu este atâta grijă față de sănătatea populației.

apiland.ro

Dacă vor insista (cu certificatul verde) parlamentarii se vor discredita. Noi, oamenii Bisericii, vom vorbi la fel și mai târziu.

Ar trebui să respectăm dreptul la libertate și să milităm ca acest drept să nu ne fie încălcat. Avem dreptul să ne exprimăm, nu suntem minori să fim conduși de niște oficialități care ne vor robi. E cu adevărat o îngrădire a drepturilor noastre și a libertății noastre”, a spus el în cadrul emisiunii „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea.

Precizările ÎPS Teodosie vin în contextul scrisorii deschise adresate Sf. Sinod al BOR de către zeci personalități ale societății românești, pe tema impunerii certificatului verde la locul de muncă.

Arhiepiscopul Tomisului este al patrulea ierarh al BOR care răspunde public acestei scrisori și al 11-lea în total. Alături de ÎPS Teodosie s-au mai pronunțat public:  ÎPS Irineu Arhiepiscopul Albei-Iulia, ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Joi, 2 decembrie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții cultelor și ai Guvernului pe tema certificatului verde în biserici.

Preluare: R3Media

https://www.youtube.com/watch?time_continue=363&v=S3RgMrXv8Qs&feature=emb_logoContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]