libris.ro

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

In timpul dominatiei asupra Transilvaniei – o perioada de 4 ani, pana la eliberarea intregului teritoriu al Romaniei – , caracteristicile horthysmului s-au etalat la lumina zilei. Programul pe care fascistii unguri aveau sa-l puna in aplicare in teritoriul romanesc cotropit a fost facut public printr-o directiva de propaganda in actiune intitulata „Fara indurare”, editata la Budapesta din ordinul personal al lui Horthy si destinata jandarmilor si formatiunilor paramilitare horthyste.

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

Iata un extras:

Natia ungara este cea mai splendida realizare a rasei dominante mongole, care nu cunoaste decat victoria. In noi fierbe sangele lui Atilla, al lui Arpad si al lui Ghinghis-Han…

Eu nu astept sa vina razbunarea! Voi suprima pe fiecare valah ce-mi va iesi in cale! Pe fiecare il voi suprima! Nu va fi indurare.

Voi aprinde noaptea satele valahe! Voi trece prin sabie toata populatia. Voi otravi toate fantanile si voi ucide pana si copiii din leagan!

In germene voi distruge acest neam de hoti si ticalosi! Nu va fi pentru nimeni nici o mila! Nici pentru copiii de leagan, nici pentru mama care va naste copil…

Voi suprima fiecare valah si atunci nu va mai fi in Ardeal decat o singura nationalitate, cea maghiara, natia mea, sangele meu! Ii voi face inofensivi pe viitorii Horia si Closca.

Nu va fi mila!»

„Nincs kegyelem” (Fara indurare) de Ducso Csaba, Budapesta, 1939

Un cititor obiectiv este fortat sa constate ca nici Mein Kampf-ul lui Hitler nu cuprinde, tiparite negru pe alb, asemenea accese patologice de ura.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Autoritatile horthyste au urmarit inocularea acestui spirit distructiv pe scara larga, organizand adunari publice pentru a instiga populatia maghiara impotriva romanilor:

„Pe acesti valahi opincari trebuie sa-i extirpam, sa-i ucidem ca pe dusmanii nostri. Preotii predica poporului iubirea, dar aceasta este o momeala, fiindca Dumnezeu nu ajuta decat forta bruta, iar aceasta forta noi cu totii trebuie s-o intrebuintam pentru a-i ucide pe acesti valahi. Religia, printre cele zece porunci ale ei, spune: nu ucide, nu fura, nu dori femeia altuia, pentru ca acestea sunt pacate. Acestea sa fie insa pacate? Nu sunt pacate! Pacat va fi cu adevarat dacă nu vom extermina aceasta banda de valahi opincari. Vom organiza o „noapte a Sfantului Bartolomeu” si vom ucide si copiii in pantecele mamelor lor.» Un asemenea discurs a fost rostit in Simleu Silvaniei de baronul Aczel Ede. Seful circumscriptiei regionale a10-a Cluj a organizatiei Paramilitare horthyste a Tiranilor”

*Aurel I. Rogojan – Fereastra serviciilor secrete, Cap. – Delirul maghiar: propaganda, spionaj si extremism pentru «Ungaria Sfantului Stefan», p. 329-330, Editura Compania, Bucuresti, 2011

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?
O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

Sursa: [1] cersipamantromanesc.wordpress.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info