RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

Print Friendly, PDF & Email

In timpul dominatiei asupra Transilvaniei – o perioada de 4 ani, pana la eliberarea intregului teritoriu al Romaniei – , caracteristicile horthysmului s-au etalat la lumina zilei. Programul pe care fascistii unguri aveau sa-l puna in aplicare in teritoriul romanesc cotropit a fost facut public printr-o directiva de propaganda in actiune intitulata “Fara indurare”, editata la Budapesta din ordinul personal al lui Horthy si destinata jandarmilor si formatiunilor paramilitare horthyste.

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

Iata un extras:

Natia ungara este cea mai splendida realizare a rasei dominante mongole, care nu cunoaste decat victoria. In noi fierbe sangele lui Atilla, al lui Arpad si al lui Ghinghis-Han…

Eu nu astept sa vina razbunarea! Voi suprima pe fiecare valah ce-mi va iesi in cale! Pe fiecare il voi suprima! Nu va fi indurare.

Voi aprinde noaptea satele valahe! Voi trece prin sabie toata populatia. Voi otravi toate fantanile si voi ucide pana si copiii din leagan!

In germene voi distruge acest neam de hoti si ticalosi! Nu va fi pentru nimeni nici o mila! Nici pentru copiii de leagan, nici pentru mama care va naste copil…

Voi suprima fiecare valah si atunci nu va mai fi in Ardeal decat o singura nationalitate, cea maghiara, natia mea, sangele meu! Ii voi face inofensivi pe viitorii Horia si Closca.

Nu va fi mila!»

„Nincs kegyelem” (Fara indurare) de Ducso Csaba, Budapesta, 1939

Un cititor obiectiv este fortat sa constate ca nici Mein Kampf-ul lui Hitler nu cuprinde, tiparite negru pe alb, asemenea accese patologice de ura.

Autoritatile horthyste au urmarit inocularea acestui spirit distructiv pe scara larga, organizand adunari publice pentru a instiga populatia maghiara impotriva romanilor:

“Pe acesti valahi opincari trebuie sa-i extirpam, sa-i ucidem ca pe dusmanii nostri. Preotii predica poporului iubirea, dar aceasta este o momeala, fiindca Dumnezeu nu ajuta decat forta bruta, iar aceasta forta noi cu totii trebuie s-o intrebuintam pentru a-i ucide pe acesti valahi. Religia, printre cele zece porunci ale ei, spune: nu ucide, nu fura, nu dori femeia altuia, pentru ca acestea sunt pacate. Acestea sa fie insa pacate? Nu sunt pacate! Pacat va fi cu adevarat dacă nu vom extermina aceasta banda de valahi opincari. Vom organiza o „noapte a Sfantului Bartolomeu” si vom ucide si copiii in pantecele mamelor lor.» Un asemenea discurs a fost rostit in Simleu Silvaniei de baronul Aczel Ede. Seful circumscriptiei regionale a10-a Cluj a organizatiei Paramilitare horthyste a Tiranilor”

*Aurel I. Rogojan – Fereastra serviciilor secrete, Cap. – Delirul maghiar: propaganda, spionaj si extremism pentru «Ungaria Sfantului Stefan», p. 329-330, Editura Compania, Bucuresti, 2011

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

O istorie urata cu instigari la etnocid. Si va mai mirati ca romanii nu vor sa auda de autonomie?

Sursa: [1] cersipamantromanesc.wordpress.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline