La 19 Martie 1919 erau îndepărta…

În cadrul unor măsur…

De Buna Vestire, 25 martie, Cale…

Valea Zălanului este…

Un raport al Curții de Conturi d…

Peste 1000 de baraje…

Remus Borza: "Mă contrariază bug…

"C’est fini la comed…

Propaganda secesionistă, tot mai…

Continuă promovarea …

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Ha…

"Brețcu, 9 martie 20…

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să…

Propagandă găunoasă …

PLUS va lupta cu flatulațiile pr…

"Bolșevicăraia" USR-…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA

Print Friendly, PDF & Email

200 de copii din regiunea Lugansk isi vor petrece vacanta de primavara, odihnindu-se in diverse tari europene – Romania, Slovacia, Austria, Polonia etc., gratie guvernatorului Ghenadii Moskal, originar din regiunea Cernauti, care a informat ca luptele active de pe teritoriul regiunii Lugansk au fost cauza inchiderii fortate a institutiilor de invatamant, in consecinta, elevii neavand posibilitate sa frecventeze scolile.

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA

[tp_product id=”198148761″ feed=”396″]

„Ne-am adresat ambasadelor tarilor vecine cu rugamintea sa ne ajute sa organizam odihna peste hotare a elevilor nostri, de pe teritoriul afectat de razboiul terorist din estul Ucrainei, pentru ca ei sa vada cu proprii ochi cum traieste populatia de acolo. Primele au raspuns Romania si Slovacia. Le sunt foarte recunoscator si sper la o colaborare comuna in continuare”.

33 de copii din raioanele Bilovudsk, Svativsk si or. Severodonetk, unde se desfasoara razboiul terorist nedeclarat, si doi adulti – metodisti la Directia Regionala Invatamant si Stiinta Lugansk, au sosit ieri, 22 martie, la Cernauti. In centrul nostru regional oaspetii s-au aflat o singura zi, vizitand locurile memorabile din Cernauti, luand cunostinta de istoria stravechei urbe de pe Prut.

Dupa amiaza, copiii din Lugansk s-au intalnit cu Excelenta Sa doamna Eleonora Moldovan, Consulul General al Romaniei la Cernauti, care, raspunzand la multiplele intrebari ale elevilor, le-a povestit despre viata si traiul cetatenilor Romaniei, schimbarile ce au loc in tara dupa aderarea la UE, despre judetul Suceava, unde se vor odihni, despre obiectivele istorico-culturale, frumoasele si legendarele manastiri voievodale din sudul Bucovinei, unice in lume, despre bucatele si bauturile traditionale romanesti etc.

Larisa Suprun, una din conducatoarele grupului de copii din regiunea Lugansk, a multumit Guvernului Romaniei pentru organizarea odihnei elevilor ucraineni si doamnei Eleonora Moldovan pentru primirea calduroasa, mentionand ca Cernautiul este un oraa european ce difera mult de orasele din estul Ucrainei:

„Intalnirea calduroasa cu dna Eleonora Moldovan, Consulul General al Romaniei la Cernauti, i-a convins pe copiii nostri ca Estul si Vestul tarii sunt impreuna, ca Ucraina e un stat independent si unitar. Pana a sosi la Cernauti, sambata, 21 martie, ne-am intalnit cu dl Cornel Ionescu, Ambasadorul Romaniei la Kyiv, care ne-a facut cunostinta cu istoria si cultura Romaniei”, a accentuat Larisa Suprun.

Astazi, elevii din regiunea Lugansk au plecat la odihna si reabilitare psihologica in Romania, unde vor fi gazduiti, timp de 7 zile, de Consiliul Judetean Suceava, vor vizita manastiri, muzee etc., toate cheltuielile asumandu-si-le partea romana.

Diana TOMA

Foto “Zorile Bucovinei”

Sursa : preluare de pe zorilebucovinei.com prin amabilitatea Zorile Bucovinei

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA, sursa foto: zorilebucovinei.com

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA, sursa foto: zorilebucovinei.com

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri