libris.ro

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA

200 de copii din regiunea Lugansk isi vor petrece vacanta de primavara, odihnindu-se in diverse tari europene – Romania, Slovacia, Austria, Polonia etc., gratie guvernatorului Ghenadii Moskal, originar din regiunea Cernauti, care a informat ca luptele active de pe teritoriul regiunii Lugansk au fost cauza inchiderii fortate a institutiilor de invatamant, in consecinta, elevii neavand posibilitate sa frecventeze scolile.

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA

[tp_product id=”198148761″ feed=”396″]

„Ne-am adresat ambasadelor tarilor vecine cu rugamintea sa ne ajute sa organizam odihna peste hotare a elevilor nostri, de pe teritoriul afectat de razboiul terorist din estul Ucrainei, pentru ca ei sa vada cu proprii ochi cum traieste populatia de acolo. Primele au raspuns Romania si Slovacia. Le sunt foarte recunoscator si sper la o colaborare comuna in continuare”.

33 de copii din raioanele Bilovudsk, Svativsk si or. Severodonetk, unde se desfasoara razboiul terorist nedeclarat, si doi adulti – metodisti la Directia Regionala Invatamant si Stiinta Lugansk, au sosit ieri, 22 martie, la Cernauti. In centrul nostru regional oaspetii s-au aflat o singura zi, vizitand locurile memorabile din Cernauti, luand cunostinta de istoria stravechei urbe de pe Prut.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Dupa amiaza, copiii din Lugansk s-au intalnit cu Excelenta Sa doamna Eleonora Moldovan, Consulul General al Romaniei la Cernauti, care, raspunzand la multiplele intrebari ale elevilor, le-a povestit despre viata si traiul cetatenilor Romaniei, schimbarile ce au loc in tara dupa aderarea la UE, despre judetul Suceava, unde se vor odihni, despre obiectivele istorico-culturale, frumoasele si legendarele manastiri voievodale din sudul Bucovinei, unice in lume, despre bucatele si bauturile traditionale romanesti etc.

Larisa Suprun, una din conducatoarele grupului de copii din regiunea Lugansk, a multumit Guvernului Romaniei pentru organizarea odihnei elevilor ucraineni si doamnei Eleonora Moldovan pentru primirea calduroasa, mentionand ca Cernautiul este un oraa european ce difera mult de orasele din estul Ucrainei:

„Intalnirea calduroasa cu dna Eleonora Moldovan, Consulul General al Romaniei la Cernauti, i-a convins pe copiii nostri ca Estul si Vestul tarii sunt impreuna, ca Ucraina e un stat independent si unitar. Pana a sosi la Cernauti, sambata, 21 martie, ne-am intalnit cu dl Cornel Ionescu, Ambasadorul Romaniei la Kyiv, care ne-a facut cunostinta cu istoria si cultura Romaniei”, a accentuat Larisa Suprun.

Astazi, elevii din regiunea Lugansk au plecat la odihna si reabilitare psihologica in Romania, unde vor fi gazduiti, timp de 7 zile, de Consiliul Judetean Suceava, vor vizita manastiri, muzee etc., toate cheltuielile asumandu-si-le partea romana.

Diana TOMA

Foto „Zorile Bucovinei”

Sursa : preluare de pe zorilebucovinei.com prin amabilitatea Zorile Bucovinei

33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA, sursa foto: zorilebucovinei.com
33 DE ELEVI DIN LUGANSK SE VOR ODIHNI IN ROMANIA, sursa foto: zorilebucovinei.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info