Levada-Center: “45% dintre rusi considera ca victimele stalinismului sunt justificate”

Din 2012 incoace, a crescut semnificativ numarul de rusi  care considera ca victimele epocii staliniste sunt justificate. Acest lucru este in conformitate cu un sondaj facut de catre “Levada-Center”, facut public de trustul de presa  “Interfax”.  Daca in urma cu trei ani, doar 25% dintre cetatenii rusi considerau acceptabile si justificabile toate victimele regimului stalinist, procentul acestora a crescut acum la 45%. Punctul de vedere opus a ramas acum abia la 41% din rusi (in loc de 60% cat era in 2012).

Levada-Center: “45% dintre rusi considera ca victimele stalinismului sunt justificate”

Potrivit “expertului” de la “Levada”, Karina Pipia, atitudinile celor intervievati in cursul sondajului fata de Stalin variaza foarte mult in functie de nivelul lor de educatie: astfel ca procentul in randul rusilor mai putin educati este de 43%.

“Printre cei cu studii superioare proportia respondentilor care au o atitudine pozitiva fata de epoca stalinista, este de aproape doua ori mai mica”, – a spus  Karina Pipia

[tp_product id=”198143528″ feed=”396″]

De altfel, amplasarea monumentelor lui Stalin este sustinuta cu precadere in zonele rurale, in timp ce pana si in capitala Rusiei, in Moscova, monumentele acestuia nu sunt dorite in interiorul orasului, multi dintre moscoviti avand o atitudine imediata de respingere a celui candva numit “liderul popoarelor lumii”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

In general, ideea instalarii monumentelor lui Stalin este pozitiva pentru un procent de 37% dintre rusi si negativa pentru 25% dintre ei, in timp ce 20% declara ca aceasta idee este irelevanta pentru ei (n.r. sau raspund asa de frica!?).

Neo-stalinismul reinviat in Crimeea, foto: khpg.org
Neo-stalinismul reinviat in Crimeea, foto: khpg.orgT
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Craciunescu: "Sa finalizam cat mai repede procesul de reunificare a celor doua state, Romania si Republica Moldova"

mar mart. 31 , 2015
Deputatul Grigore Craciunescu, care face parte din grupul Prietenii Unirii, a susrinut o declaratie in plenul Camerei Deputatilor, la 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Declaratia completa: Pe 27 martie 1918, Sfatul Tarii, organ al Republicii Democratice Moldovenesti, decidea cu majoritate de voturi unirea Basarabiei cu Romania. Craciunescu: […]
Craciunescu: "Sa finalizam cat mai repede procesul de reunificare a celor doua state, Romania si Republica Moldova"

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News