libris.ro

Craciunescu: „Sa finalizam cat mai repede procesul de reunificare a celor doua state, Romania si Republica Moldova”

Craciunescu: „Sa finalizam cat mai repede procesul de reunificare a celor doua state, Romania si Republica Moldova”

Deputatul Grigore Craciunescu, care face parte din grupul Prietenii Unirii, a susrinut o declaratie in plenul Camerei Deputatilor, la 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Declaratia completa:

Pe 27 martie 1918, Sfatul Tarii, organ al Republicii Democratice Moldovenesti, decidea cu majoritate de voturi unirea Basarabiei cu Romania.

Craciunescu: „Sa finalizam cat mai repede procesul de reunificare a celor doua state, Romania si Republica Moldova”

[tp_product id=”198149009″ feed=”396″]

Unirea a durat 22 de ani, pana la 28 iunie 1940, cand, in baza pactului Ribbentrop-Molotov, guvernul sovietic a cerut Romaniei sa cedeze Basarabia, care a fost anexata la Uniunea Sovietica.
Mii de romani de pe cele doua maluri ale Prutului, dar si din strainatate, au sarbatorit implinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Bucurestenii au format în Piata Universitatii o imensa harta umana a Romaniei reunite.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Lansari de lampioane, marauri, harti ale Romaniei Mari reconstituite din oameni, dezbateri, zeci de mii de panglici tricolore distribuite, sunt cateva dintre evenimentele organizate in zeci de localitati ale Romaniei, printre care Alba Iulia, Bacau, Baia Mare, Barlad, Bototani, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, s.a.

In Diaspora au fost organizate actiuni pentru a sarbatori unirea Basarabiei cu Romaniei. Romanii din Paris, Roma, Atena, Barcelona, Madrid, Luxemburg, Dublin, Elvetia, Germania, Suedia si Statele Unite ale Americii au afisat bannere cu mesaje referitoare la adevarul istoric si la necesitatea reintregirii nationale.

Un rol important in realizarea acestor actiuni la avut Platforma Unionista Actiunea 2012, organizatie neguvernamentala care reuneste initiative venite din partea societatii civile.

Platforma Unionista Actiunea 2012 sustine proiectul reunificarii Moldovei cu Romania si necesitatea ca Republica Moldova sa devina stat al Uniunii Europene. Aceste deziderate implinite vor oferi posibilitatea ca Moldova de peste Prut sa aiba o economie prospera care sa ofere cetatenilor un nivel de trai mai bun.

In 1918 Generatia unionista a beneficiat de un context intern si international favorabil Unirii. Propaganda unionista din acea perioada avea rolul de a convinge populatia de importanta unirii.
Din nefericire, azi, spatiul mediatic al Republicii Moldova este controlat 80% de catre institutii mediatice in limba rusa, desi populatia este in marea majoritate formata din romani.

In acest context statul roman si guvernul ar trebui sa sustina integrarea in UE a Republicii Moldova si sa ajute mai mult Republica Moldova in dezvoltarea ei economica si sociala.

Mass-media romanesca are datoria de a realiza campanii de informare menite sa trezeasca constiinta de neam, necesitatea istorica a unirii celor doua tari ca impreuna si prin actiuni comune sa finalizam cat mai repede procesul de reunificare a celor doua state, Romania si Republica Moldova.

Sursa: [1] infoprut.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info