Corina Crețu consideră migrația …

"Corina Creţu: Român…

A înnebunit Lupul? Consiliul Jud…

La Arad nu doar prim…

1897: Românii din Transilvania d…

"Stat-au ungurii pe …

La 24 martie 1921 erau condamnaț…

La fel ca și în spat…

Martirii macedo-români din Balca…

" La biserica Mavrog…

O realitate de necontestat: din…

Declarația de la Al…

Un club de etnologie preocupat d…

Cei de la ETNOSTUD s…

La 23 Martie 1847 un incendiu de…

Una dintre tragediil…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Levada-Center: “45% dintre rusi considera ca victimele stalinismului sunt justificate”

Print Friendly, PDF & Email

Din 2012 incoace, a crescut semnificativ numarul de rusi  care considera ca victimele epocii staliniste sunt justificate. Acest lucru este in conformitate cu un sondaj facut de catre “Levada-Center”, facut public de trustul de presa  “Interfax”.  Daca in urma cu trei ani, doar 25% dintre cetatenii rusi considerau acceptabile si justificabile toate victimele regimului stalinist, procentul acestora a crescut acum la 45%. Punctul de vedere opus a ramas acum abia la 41% din rusi (in loc de 60% cat era in 2012).

Levada-Center: “45% dintre rusi considera ca victimele stalinismului sunt justificate”

Potrivit “expertului” de la “Levada”, Karina Pipia, atitudinile celor intervievati in cursul sondajului fata de Stalin variaza foarte mult in functie de nivelul lor de educatie: astfel ca procentul in randul rusilor mai putin educati este de 43%.

“Printre cei cu studii superioare proportia respondentilor care au o atitudine pozitiva fata de epoca stalinista, este de aproape doua ori mai mica”, – a spus  Karina Pipia

[tp_product id=”198143528″ feed=”396″]

De altfel, amplasarea monumentelor lui Stalin este sustinuta cu precadere in zonele rurale, in timp ce pana si in capitala Rusiei, in Moscova, monumentele acestuia nu sunt dorite in interiorul orasului, multi dintre moscoviti avand o atitudine imediata de respingere a celui candva numit “liderul popoarelor lumii”.

In general, ideea instalarii monumentelor lui Stalin este pozitiva pentru un procent de 37% dintre rusi si negativa pentru 25% dintre ei, in timp ce 20% declara ca aceasta idee este irelevanta pentru ei (n.r. sau raspund asa de frica!?).

Neo-stalinismul reinviat in Crimeea, foto: khpg.org

Neo-stalinismul reinviat in Crimeea, foto: khpg.orgT

Sursa: [1] www.novayagazeta.ru

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri