Avantajele Ligii unificate de fotbal: Romania – Moldova

Ideea crearii unui campionat de fotbal comun intre Romania si Moldova este una mai veche, dar a devenit mai actuala ca oricand. Nu ma refer la factorul politic. Vorbesc strict fotbalstic.

Avantajele Ligii unificate de fotbal: Romania – Moldova

Iata argumentele pro-crearii unei Ligi unificate romane:

1. Banii. Financiar ar avea de castigat cluburile de pe ambele maluri ale Prutului, dar in special cele din Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Pana in prezent, echipele din Basarabia n-au stiut ce inseamna sa incasezi bani din drepturile TV. In cazul unei Ligi unificate, automat, cluburile moldovenesti care vor face parte din elita fotbalului romanesc vor incasa sume frumusele, de pana la cateva milioane de euro doar din drepturile de televizare ale meciurilor din campionat.

2. Investitorii. Banii din drepturile TV ar readuce investitorii îin fotbalul basarabean, pentru ca acestia vor avea din start o garantie financiara importanta. Pana acum finantatorii din fotbalul moldovenesc au aruncat banii in vant…

Sigur, mai sunt si multe alte avantaje pentru un investitor basarabean intr-un astfel de campionat. Cel mai important ar fi mediatizarea lui si a afacerilor sale in toata Romania, care i-ar permite sa stabileasca noi relatii de afaceri pe o piata mult mai mare, etc.

3. Stadioane pline. Interesul suporterilor pentru meciurile cu participarea echipelor din Romania va fi mult mai sporit.

Va imaginati un meci Zimbru – Steaua? Stadion arhiplin, interes enorm. Sau Milsami – Dinamo? Acelasi lucru. Meciuri cu tribunele pline. Toata lumea care iubeste fotbalul stie ce inseamna asta. Vezi partidele Nationalei Moldovei.

4. Meciuri cu casele inchise! Ce inseamnă asta? In primul rand incasari frumoase in bugetele cluburilor moldovenesti – incasari de care au avut parte pană acum doar din urma participarii in cupele europene.

5. Cultura fotbalistica. De castigat ar avea si fotbalul moldovenesc in general, pentru ca, sa recunoastem, astazi cultura fotbalistica in Moldova este la un nivel extrem de scazut. Odata cu unificarea fotbalului romanesc la nivel de club, ar avea de crescut interesul oamenilor pentru fotbal, respectiv interesul copiilor. Iar cultura fotbalistica se creaza din generatie in generatie, din tata-n fiu, de la meci la meci. Cu cat mai multe meciuri importante, cu atat mai mare e interesul pentru fotbal.

M-am referit in special la avantajele pe care urmeaza sa le aiba fotbalul basarabean. Si asta asa, o analiza la cald, dupa ce am citit un material pe saitul glasul.info. Dar daca am sta sa analizam mai aprofundat, am mai gasi cateva zeci de argumente in folosul crearii unei astfel de ligi: Liga fotbalului romanesc.

[alert-announce]Sursa: [1] sandugrecu.blogspot.ro[/alert-announce]

EXCLUSIV: Ligile de fotbal din Romania si Republica Moldova vor fuziona anul urmator!
EXCLUSIV: Ligile de fotbal din Romania si Republica Moldova vor fuziona anul urmator!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Gabriel Oprea este pus sub urmarire penala pentru ca a depasit limitele curvasariei politice!

mie apr. 1 , 2015
Liderul UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a fost sub urmarire penala de catre DNA pentru ca a depasit limitele curvasariei politice! Au fost depuse denunturi din partea mai multor formatiuni politice care l-au acuzat pe Oprea de inselaciune si de insusirea unor foloase necuvenite, fara a-si respecta obligatiile asumate prin contractele de alianta […]
Ministrul Gabriel Oprea, garantul arborarii drapelului UNGARIEI in scolile din Romania

Poate vă place și:

libris.ro