RSS

În timp ce pe președintele Român…

În timp ce pe președi…

Ce gânduri are Erdogan în estul …

Ce gânduri are Erdoga…

USR chiar luptă împotriva PSD? P…

USR chiar luptă împot…

Salariile doctorilor din România…

Salariile doctorilor …

N-ai fost la referendum? Se intr…

N-ai fost la referend…

Un raport al băncii elveţiene Cr…

Un raport al băncii e…

Tembelismul neomarxiștilor trece…

Tembelismul neomarxiș…

Declarație de lider european? Em…

Declarație de lider e…

Încă un cui bătut împotriva libe…

Încă un cui bătut împ…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

REPARATIA CASEI LUI ARON PUMNUL – PROIECT FINANTAT DE STATUL ROMAN

Print Friendly, PDF & Email

La 1 aprilie, in prima parte a zilei, domnul Sebastian Ioan Hotca, Secretarul de Stat in cadrul DRRRP, a vizitat Casa lui Aron Pumnul, viitorul muzeu „Mihai Eminescu”, unde dl Vasile Tarateanu, presedintele Fundatiei de Binefacere „Casa Limbii Romane”, i-a relatat despre incheierea intocmirii documentelor necesare pentru derularea inceperii reconstructiei imobilului respectiv ce poate deveni in curand un adevarat centru cultural si obiectiv turistic.

REPARATIA CASEI LUI ARON PUMNUL – PROIECT FINANTAT DE STATUL ROMAN

Mentionand faptul ca Statul Roman acorda o importanta sporita proiectului respectiv, inaltul demnitar a propus sa fie urgentata si incheiata cat mai repede procedura desfasurarii tenderului pentru organizatiile de constructii ce au dreptul sa infaptuiasca asemenea lucrari, pentru ca ele sa poata fi de acum incepute.


(P): Reduceri de pana la 50%
Weekend Superstars

„Timp a ramas putin si Guvernul Romaniei va transfera in curand suma stabilitain proiectul inaintat la departament de beneficiar. Asa ca nu-mi ramane decat sa va doresc spor la munca! ”.

[tp_product id=”194112358″ feed=”396″]

Aron Pumnul s-a nascut in anul 1818, intr-o familie de tarani iobagi din Transilvania. Dupa 4 ani petrecuti la Odorhei, Aron Pumnul isi continua studiile la Blaj si la Cluj, unde absolva cursurile de filozofie. In 1843 este numit profesor de filozofie la Blaj si in acelasi an este trimis ca bursier laInstitutul teologic “Sfanta Barbara” din Viena. La intoarcerea de la Viena în 1846 isi reia activitatea de profesor de filozofie la Blaj si devine colaborator al lui Timotei Cipariu alaturi de care ia parte la intemeierea ziarelor: Organul luminarei (1847, devenit, in 1848 Organul Natiunale), primul ziar romanesc cu litere latine si Invatatorul poporului (1848).

Ca participant la Revolutia de la 1848 – 1849 din Transilvania, Aron Pumnul a avut un rol mare ca mobilizator al primei adunari populare din 18-30 aprilie care a precedat adunarea nationala din mai de pe Campia Libertatii.

La sfarsitul lunii noiembrie 1848, este numit prin concurs primul profesor de limba si literatura română la liceul german din Cernauti, unde il are elev pe Eminescu — tanarul poet care, la moartea lui, avea sa scrie elegia “La mormantul lui Aron Pumnul”. La scurt timp isi reia activitatea publicistica în ziarul “Bucovina”, devenind redactorul partii romanesti.

T. NICOLAE

Surse:

[1] www.zorilebucovinei.com ; ro.wikipedia.org

REPARATIA CASEI LUI ARON PUMNUL – PROIECT FINANTAT DE STATUL ROMAN, sursa foto: zorilebucovinei.com

REPARATIA CASEI LUI ARON PUMNUL – PROIECT FINANTAT DE STATUL ROMAN, sursa foto: zorilebucovinei.com


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline