RSS

(VIDEO) Singurul senator care a …

Joi, 10 iunie 2021, …

VICTORIE după 74 de ani! Parlame…

Parlamentul Românie…

Vrei să-i "mulțumești" senatorul…

Vrei să-i "mulțumeșt…

Dan Negru o dezamăgire pentru po…

Dan Negru o dezamagi…

Interviu cu Profesor Dr. Constan…

Interviu cu Profesor…

Ziarul cu care se șterg undeva p…

Pe lângă faptul că f…

Activistul timișorean Daniel Gaş…

Prietenii și apropia…

Cu Dumnezeu înainte pentru Birui…

Joi, 10 iunie, ora 1…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Din ceasul acesta, prietenia romanilor pentru Rusia era sfarsita!

Print Friendly, PDF & Email

Tara Romaneasca a pierdut Dobrogea in 1418 cand domnitorul Mihail I a fost invins si a murit in lupta impotriva otomanilor condusi de sultanul Mehmet I mai exista si opinia ca a fost pierduta intre 1445-1466
Referitor la Cadrilater punctul meu de vedere este ca acesta nu a fost pierdut in 1940 ci …in 1878 datorita tradarii RUSIEI ORTODOXE .

Dar sa intelegem putin contextul istoric pentru a vedea pe ce se sprijina teoria mea :
Intre 1806-1812 se desfasoara razboiul ruso-turc in care Rusia anexeaza abuziv Basarabia.
In 1828-1829 se desfasoara un nou razboi ruso-turc in care Rusia anexeaza Delta Dunarii si Insula Serpilor.

Din ceasul acesta, prietenia romanilor pentru Rusia era sfarsita!

Intre 1853-1856 are loc razboiul Crimeii soldat cu infrangerea Rusiei, aceasta este obligata sa restituie Moldovei cele trei judete din S Basarabiei (Bolgrad,Cahul si Izmail) si Delta Dunarii si Insula Serpilor dar intrucat Moldova s-au miscat incet acestea au fost ocupate de Imperiul Otoman.

Urmeaza 1859 cu Unirea Principatelor, un rol important avand in contextul international si infrangerea Rusiei si sprijinului acordat de Franta.

In 1877 incepea razboiul ruso turc in care Rusia s-a erijat in aparatoarea ortodoxismului si a crestinilor asupriti de otomani (in conditiile rascoalei bulgarilor si a razboiului sarbilor si muntenegrenilor) in realitate de a-si reface prestigiul sifonat si de a continua politica expansionista spre Constantinopol.

Infrangerea „surprinzatoare” pentru rusi la Plevna si amenitarea reluarii scenariului de cosmar din 1853 ( cand rusii au fost infranti de armata otomana si obligati sa se retraga la Bucuresti ) l-au determinat pe Tarul Alexandru sa ceara Principelui Carol ca Romania sa intre in razboi.Avea sa inceapa Razboiul ruso-romano-turc incheiat cu infrangerea Imperiului Otoman.

Rusia isi tradeaza aliatul si incheie Tratatul de la San Stefano fara participarea Romaniei,Rusia nerecunoscand calitatea de participant si aliat a Romaniei si a fortat Turcia sa ii retrocedeze Dobrogea,Delta Dunarii si Insula Serpilor, Rusia REZERVANDU-SI DREPTUL DE A LE SCHIMBA CU SUDUL BASARABIEI . Conform pretentilor Rusiei granita romano-bulgara in Dobrogea pornea de la un punct de pe malul Dunarii situat la nord de localitatea Rasova, si ajungea la mare intr-un punct situat la capul Tuzla, la sud de localitatea Agigea.

Cu alte cuvinte doar 1/3 din Dobrogea istorica revenea Romaniei, restul revenind Bulgariei care era injumatatita intrucat Rumelia ramanea la otomani.Datorita protestelor Romaniei, RUSIA ameninta cu razboiul si ocuparea Romaniei. Tarul «va ordona ocuparea Romaniei si dezarmarea armatei romane» va spune cancelarul rus Gorceakov . Deloc intimidat de avertisment, Carol I a replicat:

«O armata care a luptat la Plevna in fata Impăratului Alexandru al II-lea poate sa se bata pana va fi nimicita, dar nu se va lasa sa fie dezarmata».

Trupele rusesti trec la fapte si se pregatesc sa asedieze Bucurestiul dupa cum spune istoricul A.M Stoenescu.Bratianu si Carol nu se lasa intimidati si se pregatesc de razboi ….In aceste conditii intervin Marile Puteri si dau un ultimatum Rusiei.Urmarea este Tratatul de la Berlin unde se ajunge la un compromis: Romania PIERDE S Basarabiei si S Dobrogei (1/3 din Dobrogea istorica) dar pastreaza Dobrogea cu Delta Dunarii (2/3 ) si Insula Serpilor.

Trebuie subliniat ca Rusia a depus toate eforturile ca Romania sa NU PRIMEASCA CADRILATERUL atat la Tratatul de la Berlin cat si in negocierile ulterioare cu bulgarii,refuzul acestora a determinat Romania sa declare razboi Bulgariei in 1913 si sa ocupe Cadrilaterul

Razboil din 1877-1878 A DEMONSTRAT popoarelor din Balcani ca RUSIA ORTODOXA este o tradatoare :

a) Rusia a tradat Romania un aliat onest care s-a implicat activ in acest razboi avand cea mai mare mobilizare dintre combatanti raportat la populatie
b) Rusia a tradat Serbia careia ii promisese Bosnia
c) Rusia a tradat Muntenegru caruia ii promisese Hertegovina
d) Rusia a tradat si Bulgariei in ciuda cedarii S Dobrogei care ii promisese independenta .

Consecinta ACESTEI MARSAVE TRADARI A RUSIEI ORTODOXE este expusa de ziaristul si politicianul Constantin Bacalbasa (1856-1935)

„Din ceasul acesta, prietenia romanilor pentru Rusia era sfarsita. In tara naste, deodată, simtirea antirusa. Rusii sunt de acum priviti cu raceala sau cu dusmanie.Conflicte zilnice se intampla in toata tara cu militarii rusi. Ingratitudinea ruseasca, cat si calcarea fară pudoare a angajamentelor luate formal prin conventiunea din 4 aprilie 1877 revolta toate sufletele romanesti. Cauza Rusiei in Romania este pierduta pentru totdeauna“.

Istoricul Alex Mihai Stoenescu considera ca ” 1878 este pragul de la care în mentalul colectiv românesc se instalează fenomenul rusofob, pe un puternic fond nationalist ”.

Sursa:

[1] ioncoja.ro

TOTUL DESPRE ROMÂNII DIN CADRILATER

TOTUL DESPRE ROMÂNII DIN CADRILATER

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info