Spre ce ne indreptam? Un economist german de varf propune interzicerea totala a banilor fizici!

Propunerea unui economist german de varf, Peter Bofinger, de a interzice pe viitor banii fizici, poate schimba politicile monetare intr-un fel in care viata noastra nu va mai fi deloc asa cum o stiam pana acum. Economistul Peter Bofinger face campanie pentru abolirea banilor. “Avand la dispozitie posibilitatile tehnice de astazi, monezile si bancnotele sunt de fapt invechite”, a afirmat Bofinger intr-un interviu acordat Der Spiegel. Oficial, scopul interzicerii banilor fizici ar fi acela a inlaturarii evaziunii, a tranzactiilor ilicite, a muncii la negru sau a pietelor pentru produse ilegale: arme, droguri, etc

Spre ce ne indreptam? Un economist german de varf propune interzicerea totala a banilor fizici!

Partea care sperie insa pe multi este ca in acest mod guvernele si statele lumii vor putea controla pana dincolo de limitele normale independenta financiara a oamenilor sau modul in care pietele opereaza liber fara interventia artificiala si inoportuna a cuiva care detine monopolul asupra implementarii politicilor monetare.

O astfel de masura ar putea incuraja guvernele sau statele lumii care vor controla finantele sa-si constranga proprii cetateni sa cheltuie atunci cand depisteaza ca scade consumul sau au un deficit bugetar sau sa impuna taxe si comisioane abuzive pentru conturile de depozitare in care oamenii isi au resursele financiare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Adeptii modernizarii cu orice pret vor tipa ca de obicei ca numai niste conservatori habotnici pot fi reticenti la introducerea unor tehnologii noi sau a modernizarii politicilor monetare dar poate fi implementat acest sistem acum chiar in orice tara? Ce te faci daca intr-o tara tot aparatul de stat este corupt asa cum este cel de azi din Romania? Oare nu transformi automat oamenii in niste sclavi fara de speranta in mainile unor interlopi cu pretentii de inalti functionari de stat?

Personal, o asemenea idee ma sperie. E la fel de utopica ca si ideologia comunismului. Oamenii nu pot fi niciodata cu totii la fel, construiti dupa acelasi tipar sau sa se supuna cu totii acelorasi reguli, asa ca o asemenea masura poate face de zeci de ori mai mult rau decat bine intr-o societate in care cei corupti vor putea capata o asemenea putere.

Sursa: Glasul.info

copyright-articol

Grecilor le dispar banii din conturile bancare
Grecilor le dispar banii din conturile bancare

 

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

“Avem o tara” (Maicile de la Diaconesti versuri Radu Gyr) - VIDEO

mie mai 20 , 2015
Radu Gyr este pseudonimul literar al poetului, dramaturgurlui, eseistului si gazetarului roman Radu Demetrescu. El a fost intemnitat timp de 20 de ani de catre regimul comunist, fiind reabilitat oficial de catre justitia din Romania abia dupa revolutie. Cele mai multe si mai impresionante poezii, Radu Gyr le-a compus in inchisoare, transmitandu-le […]
TERRA ROMANORUM – ŢARA ROMÂNILOR – ROMÂNIA – ROMÂNI

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro