RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Spre ce ne indreptam? Un economist german de varf propune interzicerea totala a banilor fizici!

Propunerea unui economist german de varf, Peter Bofinger, de a interzice pe viitor banii fizici, poate schimba politicile monetare intr-un fel in care viata noastra nu va mai fi deloc asa cum o stiam pana acum. Economistul Peter Bofinger face campanie pentru abolirea banilor. “Avand la dispozitie posibilitatile tehnice de astazi, monezile si bancnotele sunt de fapt invechite”, a afirmat Bofinger intr-un interviu acordat Der Spiegel. Oficial, scopul interzicerii banilor fizici ar fi acela a inlaturarii evaziunii, a tranzactiilor ilicite, a muncii la negru sau a pietelor pentru produse ilegale: arme, droguri, etc

Spre ce ne indreptam? Un economist german de varf propune interzicerea totala a banilor fizici!

Partea care sperie insa pe multi este ca in acest mod guvernele si statele lumii vor putea controla pana dincolo de limitele normale independenta financiara a oamenilor sau modul in care pietele opereaza liber fara interventia artificiala si inoportuna a cuiva care detine monopolul asupra implementarii politicilor monetare.

apiland.ro

O astfel de masura ar putea incuraja guvernele sau statele lumii care vor controla finantele sa-si constranga proprii cetateni sa cheltuie atunci cand depisteaza ca scade consumul sau au un deficit bugetar sau sa impuna taxe si comisioane abuzive pentru conturile de depozitare in care oamenii isi au resursele financiare.

Adeptii modernizarii cu orice pret vor tipa ca de obicei ca numai niste conservatori habotnici pot fi reticenti la introducerea unor tehnologii noi sau a modernizarii politicilor monetare dar poate fi implementat acest sistem acum chiar in orice tara? Ce te faci daca intr-o tara tot aparatul de stat este corupt asa cum este cel de azi din Romania? Oare nu transformi automat oamenii in niste sclavi fara de speranta in mainile unor interlopi cu pretentii de inalti functionari de stat?

Personal, o asemenea idee ma sperie. E la fel de utopica ca si ideologia comunismului. Oamenii nu pot fi niciodata cu totii la fel, construiti dupa acelasi tipar sau sa se supuna cu totii acelorasi reguli, asa ca o asemenea masura poate face de zeci de ori mai mult rau decat bine intr-o societate in care cei corupti vor putea capata o asemenea putere.

Sursa: Glasul.info

copyright-articol

Grecilor le dispar banii din conturile bancare

Grecilor le dispar banii din conturile bancare

 

 Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]