libris.ro

Cum a ajuns George Soros „filantropul” tiganilor din Romania

Cum a ajuns George Soros „filantropul” tiganilor din Romania

La prima vedere, s-ar parea ca George Soros s-a „indragostit” de minoritatea tiganilor din Romania. Pentru unii, viata nomada a tiganilor poate parea a fi o aventura exotica, un mod de viata complet diferit fata de valorile traditionale pe care le-au cunoscut pana atunci. Pentru altii, dimpotriva. Insa de ce ar fi venit George Soros in Romania, fiind asa de preocupat cu tiganii nostri cand in Ungaria, acolo unde s-a nascut Soros, este o comunitate la fel de puternica de tigani? Cu ce sunt mai speciali tiganii nostri din Romania de trebuiesc numiti neaparat „rromi”, un exonim artificial si fortat de catre o cardasie bolnavicioasa intre Soros si bolsevicii din esalonul comunist antiromanesc din Romania?

Cum a ajuns George Soros „filantropul” tiganilor din Romania

Tiganii din Ungaria
Tiganii din Ungaria

George Soros s-a infiltrat in Romania si in alte state comuniste din fostul bloc sovietic din Centrul si Estul Europei cu ajutorul Helsinki Watch, organizatie care se va transforma in Human Right Watch.

Dar ce treaba are Helsinki Watch cu George Soros? La New York a fost infiintata organizatia Helsinki Watch, care urmarea respectarea de catre statele sovietice a Acordului de la Helsinki, acord ce includea printre alte prevederi si standarde legate de drepturile omului. George Soros a inceput sa participe la sedintele regulate ale Helsinki Watch, devenind un sustinator major al organizatiei, pe masura ce aceasta isi extindea acoperirea geografica si se transforma in Human Rights Watch.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Aryeh Neier, director fondator al Helsinki Watch, a devenit in cele din urma presedinte al Institutului pentru O Societate Deschisa (Open Society Institute) al lui Soros.

Cititi si: George Soros a „sponsorizat” organizarea atrocitatilor de acum 25 de ani de la Targu Mures?

Sub acoperirea de „filantrop”, George Soros a inceput sa finanteze ONG-uri si diverse asociatii care militau pentru cauze mai mult sau mai putin indreptatite; printre cauze civice de apreciat s-au strecurat tot timpul si „soparle” care militau pentru legalizarea drogurilor, a pedofiliei, a zoofiliei si alte asemenea nenorociri.

Una dintre asociatiile care s-au infiintat in Romania pe aceeasi filiera Helsinki este si „Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki”, sau prescurtat APADOR. Poate ca este insa doar o coincidenta faptul ca aceasta organizatie are fix aceleasi preocupari care il framanta si pe George Soros. De femeia care a stat sase luni la inchisoare fiind acuzata pe nedrept oare or fi auzit cei de la APADOR?

In Romania, foarte multi cetateni, indiferent de etnie, au fost victimile abuzurilor de tot felul, atat din partea infractorilor de rand, dar cat mai ales din partea infractorilor imbracati in uniformele unor institutii ale statului.

APADOR prezinta pe pagina sa o situatie in care un numar mare de tigani comuna Racoș (70 de km nord de Brașov, județul Brașov) pretind ca au fost abuzati de catre politia din localitate.

În legătură cu afirmațiile romilor din comună, cum că sunt bătuți frecvent de polițiști, chestorul Ioan Aron susține că nu are informații despre astfel de fapte, și că romii din comună, ca orice alte persoane, pot depune plângeri în legătură cu comportamentul polițiștilor.

Eu știu că dacă au de depus o reclamație, vin și o depun, iar dacă cele depuse au fost clasate de procurori înseamnă că nu au fost reale”.

Chestorul insistă că situația din Racoș trebuie privită în ansamblu, luând în calcul și infracționalitatea din zonă și problemele de sărăcie cu care se confruntă populația romă.Eu nu zic că romii de acolo sunt niște îngerași, dar dacă au fost prinși la furat lemne și nu au un metru pătrat de pământ în proprietate, faceți și dumneavoastră o diagnoză a situației. În urmă cu doi-trei ani acolo am avut niște conflicte intrafamiliale generate de etnicii romi, și a fost dislocată o patrulă mobilă care să asaneze conflictele. Dacă asta a generat și activități de imobilizare și scoatere din conflict… e posibil. Dar nu sunt de acord să-i bată dacă-i prind la furat.”, sursa : www.apador.org

Abuzuri se fac zilnic si impotriva etnicilor romani dar se pare ca de soarta etnicilor romani nu-i pasa nimanui. E regretabil daca se comit abuzuri impotriva unor cetateni romani doar fiindca apartin unei anumite etnii, insa de ce abuzurile impotriva etnicilor romani nu au niciodata un asemenea ecou in presa, in mass media sau pentru organizatii si asociatii nonguvernamentale cum il au pentru celelalte minoritati? De ce oare?Putem doar banui ceea ce urmaresc cei ca George Soros cu aceste actiuni „filantropice”.

Sursa: Glasul.info

copyright-articol

Cum a ajuns George Soros "filantropul" tiganilor din Romania, foto: apador.org
Cum a ajuns George Soros „filantropul” tiganilor din Romania, foto: apador.org

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info