Dupa ce Klaus Iohannis solicitase reexaminarea actului normativ, ” Lege pentru conferirea titlului de “Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu, pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc”, invocand prevederile articolului 94, lit. a) si articolul 100 din Constitutia Romaniei, din care reiese ca presedintele poate conferi titlurile de onoare, printr-un decret contrasemnat si de catre primul ministru al Romaniei, si nu Parlamentul, prin acte normative, senatul a adoptat pana la urma legea privind conferirea titlului de “Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu, respingand in acest fel cerea de reexaminare solitata de presedintele Klaus Iohannis.
In sfarsit? Avram Iancu, “Erou al Naţiunii Române”, pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc
Dupa ce legea a fost adoptata in Senatul Romaniei care reprezinta prima camera sesizata, ea trebuie sa mai treaca si de Camera Deputatilor, aceasta din urma fiind camera decizionala.
De ce trebuie sa ni se lungeasca urechile asteptand aprobarea statutului de erou national pentru unul dintre cei mai mari eroi ai neamului romanesc? De cata tradare mai pot da dovada acesti politicieni romani netrebnici?Personal consideram ca a fost o mare magarie “retrimiterea” acestei legi pentru reexaminare. Pur si simplu n-ai cum sa faci asa ceva cand este vorba de Avram Iancu. Pentru noi, pentru intreaga suflare romaneasca, Iancu este sfant, asa cum este si Stefan cel Mare!
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Îi acuz public pe senatorii Crin Antonescu și Teodor Atanasiu de însușirea Proiectului ‘Avram Iancu’ din Parlamentul României. Eu sunt autorul ideii de a i se conferi Crăișorului titulatura nobilă de ‘Martir și Erou al Națiunii Române, ‘ cei doi senatori au preluat de la mine textul proiectului, am documentul […]