In mod nedemocratic, Platforma DA nu accepta unionismul in discursul public. Oare de ce?

În mod nedemocratic, Platforma DA nu acceptă unionismul în discursul public. Oare de ce?, foto: pavlicenco.md

IN MOD NEDEMOCRATIC, UNIONISMUL NU ESTE ACCEPTAT DE PLATFORMA ”DA” IN DISCURSUL PUBLIC

Și asta e grav. Pentru ca dupa 24 de ani, noi ne temem de libertatea de exprimare, de pluralismul de opinii. Dar fara drepturile și libertațile fundamentale ale omului nu poți construi nimic durabil.

Noi, unioniștii, PNL, adepții și simpatizanții noștri, am demonstrat in instanța de judecata ca unionismul este constituțional. Sunt publicate toate actele emise de justiția naționala și Poziția Curții Constituționale, in temeiul precedentelor CEDO, in baza CvEDO, care pune in fața – prin art.10 și 11, – libertatea de exprimare. Aceste articole au justificat și arderea portretelor unor politicieni – http://www.pavlicenco.md/2012/11/02/pentru-juristi-si-politicienii-antiunionisti-cititi-si-luati-aminte/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


De aceea, NIMENI, NICI CHIAR DE DRAGUL RECUPERARII UNUI MEGAFURT, NICI DE DRAGUL UNEI VIZIUNI NU ȘTIU CARE EUROPENE, nu are dreptul, din orice alte rațiuni inventate și mulate pe niște interese neclare, ca sa nu spunem ascunse, sa considere ca MESAJUL UNIONIST ESTE EXCLUSIVIST, CA NU ARE DREPTUL LA EXISTENȚA ȘI CA TREBUIE EXCLUS DIN SPAȚIUL ȘI DIN DISCURSUL PUBLIC.

Oamenii, la inceput, VORBESC, adica iși exercita dreptul la libera exprimare. Și convin, de exemplu, sa se constituie intr-un stat, sa instituie un stat, ca sa iși organizeze și sa iși administreze viața și existența. Dar daca acest stat, prin guvernanții puși sus ca sa gestioneze treburile publice, nu ii face fericiți, ci ii calicește și ii distruge, le omoara copiii și semenii, OAMENII AU DREPTUL SA DISCUTE, IN BAZA LIBERTAȚII DE EXPRIMARE, INCLUSIV SUBIECTUL DE A FACE CEVA CU ACEST STAT.

(…)

EXACT STATALISMUL, STATALITATEA ȘI MOLDOVENISMUL STALINIST, PE CARE LE APARA ȘI UNII DIN PLATFORMA ”DA”, PERPETUEAZA CONDIȚIILE IDEALE PENTRU CONTINUAREA FURTULUI DIN AVEREA PUBLICA.

DE ACEEA CEI CARE NU ACCEPTA UNIONISMUL IN DISCURSUL PUBLIC, INCLUSIV CA SOLUȚIE PENTRU DEZASTRUL ȘI PRAPADUL INIMAGINABILE DIN STATUL INVENTAT REPUBLICA MOLDOVA, SUNT COMPLICI LA CRIMELE DE SARACIRE A POPULAȚIEI ȘI NETRAGERE LA RASPUNDERE, INTR-UN STAT EUROPEAN, A CRIMINALILOR DE TOATE RANGURILE.

Exact asta se intampla de 24 de ani, iar menținerea statului Republica Moldova raspunde de minune acestei meniri a sa – de a fi mulsa averea sa publica de cei care maine vor fugi de aici peste mari și țari ori – și mai curios, dar de neexclus, – iși vor negocia, cu bani mulți, – in cazul Unirii cu Romania, – libertatea și nepușcaria personale.

Nimic din ce nu e construit pe valorile democratice fundamentale, din care fac parte pluralismul politic, pluralismul de opinii, libertatea de exprimare NU VA REZISTA.

Autor: Vitalia PAVLICENCO

În mod nedemocratic, Platforma DA nu acceptă unionismul în discursul public. Oare de ce?, foto: pavlicenco.md
În mod nedemocratic, Platforma DA nu acceptă unionismul în discursul public. Oare de ce?, foto: pavlicenco.md

[tp_product id=”193979540″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info