10 Motive pentru care ar trebui sa consumati alimente produse local

10 Motive pentru care ar trebui sa consumati alimente produse local

Alimentele locale, fructele si legumele de sezon, sunt mai proaspete, mai sanatoase si au un gust mai bun, pentru ca petrec mult mai putin timp in tranzitul lor de la ferme catre pietele unde sunt vandute, si, prin urmare, se pierd mai putine substante nutritive si au mai putine sanse sa se altereze. In momentul in care sunt culese, fructele si legumele isi transforma treptat in timp zaharurile din ele in amidon, iar din aceasta cauza substantele nutritive se diminueaza.

10 Motive pentru care ar trebui sa consumati alimente produse local

Iata care sunt cele 10 motive pentru care ar trebui sa consumati alimente produse local:

  1. Sprijinirea fermelor locale: cumpărarea de alimente locale menţine fermele locale şi creează locuri de muncă pentru localnici, atât la ferme cât şi în sistemele locale de procesare şi distribuţie a alimentelor.
  2. Stimularea economiei locale: banii cheltuiţi la fermele şi la producătorii locali rămân în economia locală, generând astfel şi mai multe locuri de muncă la alte întreprinderi locale.
  3. Mai puţină deplasare: alimentele produse local au de parcurs un drum mult mai scurt până la piaţă, ceea ce înseamnă că se consumă mult mai puţin combustibil şi se generează mai puţine gaze cu efect de seră.
  4. Mai puţină risipă: datorită lanţurilor de distribuţie mai scurte, în procesul de distribuţie, depozitare şi comercializare a produsele locale, scade cantitatea de mâncare risipită.
  5. Mai multă prospeţime: alimentele locale sunt mai proaspete, mai sănătoase şi mai gustoase, deoarece ajung într-un timp mai scurt de la fermă în farfuria ta. Astfel se pierd mult mai puţine substanţe nutritive şi alimentele nu se alterează atât de repede.
  6. Arome noi si mai bune: Cand veti cumpara alimente locale, veti descoperi adesea alimente noi si interesante, noi modalitati pentru a pregati alimentele si veti aprecia bucuria de a va delecta cu aromele specifice fiecarui sezon
  7. Benefic pentru sol: producţia locală a alimentelor încurajează diversificarea agriculturii locale, ceea ce reduce dependenţa de monocultură – adică cultivarea unui singur tip de cultură pe o arie largă, în detrimentul solului.
  8. Atrage turişti: alimentele locale promovează agroturismul – pieţele agricultorilor şi oportunităţile de a vizita fermele şi producătorii locali ajută la atragerea de turişti în zonă.
  9. Păstrarea unui spaţiu deschis: cumpărarea alimentelor locale ajută fermele din zonă să supravieţuiască şi chiar să prospere. Asta înseamnă că acele terenuri nu vor fi reamenajate în cartiere rezidenţiale sau mall-uri.
  10. Comunităţi mai conectate: creşterea locală a alimentelor contribuie la crearea şi menţinerea unor comunităţi mai vii, prin conectarea oamenilor cu agricultorii şi producătorii care le furnizează mâncare sănătoasă, produsă local.

Surse: [1] ecowatch.com, [2] www.green-report.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


10 Motive pentru care ar trebui sa consumati alimente produse local
10 Motive pentru care ar trebui sa consumati alimente produse local

 

[tp_product id=”194117082″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info