In 17 iunie 1910 a avut loc zborul primului aeroplan romanesc, construit de Aurel Vlaicu. In 2015, un soldat american ignorant ironizeaza imaginea lui Aurel Vlaicu de pe bancnota de 50 de RON

In 17 iunie 1910 a avut loc zborul primului aeroplan romanesc, pilotat de Aurel Vlaicu. Acest zbor a avut loc chiar pe dealul Cotrocenilor din Bucuresti, iar aeroplanul era in intregime proiectat si construit de catre Aurel Vlaicu. Este un moment de o importanta covarsitoare din istoria aeronauticii romanesti, o etapa de pionerat care a fost inceputa curajos si de catre inventatorii romani, multi dintre ei dotati cu o originalitate extraordinara. In 2015, un soldat american ignorant ironizeaza imaginea lui Aurel Vlaicu de pe bancnota de 50 de RON, spunand ca “astia (n.r. romanii) au oameni negri pe valuta lor”.

In 17 iunie 1910 a avut loc zborul primului aeroplan romanesc, construit de Aurel Vlaicu. Astazi, un soldat american ignorant, crede ca Aurel Vlaicu, prezent pe bancota de 50 de RON, este un tip de culoare
In 17 iunie 1910 a avut loc zborul primului aeroplan romanesc, construit de Aurel Vlaicu. Astazi, un soldat american ignorant, crede ca Aurel Vlaicu, prezent pe bancota de 50 de RON, este un tip de culoare

Dar nu poti sa te superi pe un american venit de la mii de kilometri ca nu are cultura generala sau ca poate a incercat sa faca o gluma pe care noi nu o prea gustam. Insa o alta afirmatie a soldatului american Damien Maynard este de-a dreptul socanta si dovedeste mizeria care se ascunde de fapt in mintea sa: “Inca 6 zile si apoi parasesc acest fund murdar si cacacios Romania!”

Insa o alta afirmatie a soldatului american Damien Maynard este de-a dreptul socanta si dovedeste mizeria care se ascunde de fapt in mintea sa: "Inca 6 zile si apoi parasesc acest fund murdar si cacacios Romania!"
Insa o alta afirmatie a soldatului american Damien Maynard este de-a dreptul socanta si dovedeste mizeria care se ascunde de fapt in mintea sa: “Inca 6 zile si apoi parasesc acest fund murdar si cacacios Romania!”

Daca Romania este un “fund murdar si cacacios”, asa cum afirma Damien Maynard, atunci cum se face ca atat o mare companie ca Chevron cat si ditamai ambasadorul american venisera la lins blidele aici la noi? Cum se face ca un mare ambasador mafiot ca Gitenstein adora sa linga clantele institutiilor pe care i le punea Traian Basescu pe tava?

Dupa scandalul legat de impunerea fortata a exploatarilor gazelor de sist, prin introducerea pe gat a companiei Chevron, dupa comunicatul deplasat dat de ambasada SUA de la Bucuresti la cererea comisiei impostorului Elie Wiesel, un individ contestat chiar de un mebru al propriei comunitati, acum vine si acest dus rece in care aflam ce gandesc cu adevarat americanii despre noi. E drept ca acest exemplu nu poate fi generalizat, dar am vazut totusi si dispretul de la “case mai mari”, accesele de nesimtire si de aroganta la adresa poporului roman ale ambasadorului mafiot, Mark Gitenstein.

Suntem curiosi daca armata SUA chiar tine la imaginea ei si vom vedea vreodata niste scuze oficiale oferite pentru asemenea gesturi deplasate.

Glasul.info