PRO ROMÂN MAI ESTE CINEVA?

Prof. Dr. Mircea Vintilescu: “Zilnic vedem etichetări de genul ăla este ”pro rus” sau este ”pro american” sau pro …Sub această mască se încearcă să se ascundă lipsa de acțiune sau de interes civic a multor români care vor să se exonereze de responsabilitatea lor de cetățean al acestei țări.Mai mult, văd zilnic invocându-se că dacă ceva nu merge în țara asta, atunci lucrul acesta este numai din cauză că am aderat la UE sau la NATO, dar nimeni nu se întreabă dacă aceste afirmații sunt și corecte.

Dacă vrei să spui un lucru cât mai corect posibil, începi să suporți etichetare că ai devenit omul lui Putin, sau că americanii te-au cumpărat. Dacă se dă un aviz neconform cu legislația noastră mulți zic că UE sau NATO a impus așa ceva și ca atare cei în drept să respecte legea trebuiau musai să o încalce.

Iată o formă grosolană de manipulare a cetățeanului prin care se vrea să ascundă mârșăvia autorităților române de a prosti populația pentru a se justifica de ce nu se respectă legislația și apoi, de a ascunde modalitățile de obținere de foloase necuvenite sau cum se mai spune ”sfânta șpagă”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mulți au căzut în această capcană a manipulării unor indivizi asociați cu infracționalitate, dar văd că nu se dorește de către nimeni să se reponsabilizeze așa cum se cuvine pe toți cei care sub aceste lozinci încalcă cu bună știință legea.

Trebuie știut de către toată lumea că nici un organism internațional nu obligă autoritățile române să fraudeze legea. Poate încearcă să le tenteze să faci acest lucru, dar să te oblige să faci așa ceva nici nu se pune problema. Cine se bucură la ceva țechini din sfânta șpagă intră în jocul corupției și apoi o dă cu calomnia de natură politică.

Curios este însă faptul că nimeni nu se mai dă PRO ROMÂN, adică să spună că în numele și spre binele poporului a făcut sau vrea să facă ceva. Vedem astăzi doar efectele acestei manipulări, respectiv arestări peste arestări de către cine? De DNA!

În aceste condiții ar trebui să credem că tot patriotismul neamului s-a mutat la DNA? Societatea civilă nu are nimic de spus în acest caz?”

Sursa: Mircea Vintilescu

TERRA ROMANORUM – ŢARA ROMÂNILOR – ROMÂNIA – ROMÂNI
TERRA ROMANORUM – ŢARA ROMÂNILOR – ROMÂNIA – ROMÂNI

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Actiunea Romani pentru Romani continua sa transmita mesajul simbolurilor identitatii nationale catre romanii din Harghita si Covasna

mie iun. 17 , 2015
Cu mainele voastre ati infasurat Cartea lui Mihai Eminescu si cea de rugaciune in tricolorul romanesc. Vom inainta cu mesajul vostru pe linia limitrofa a Intorsurii Buzaului, in arcul intercarpatic din Covasna. Principalele obiective ale Actiunii noastre din zilele urmatoare sunt satele Valea Mare, acolo unde parintele cel cu har […]
Actiunea Romani pentru Romani continua sa transmita mesajul simbolurilor identitatii nationale catre romanii din Harghita si Covasna, foto: Mihai Tirnoveanu

Poate vă place și:

libris.ro