libris.ro

Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse

Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse

Odata cu venirea caldurii, tot mai multi oameni prefera iesirile in aer liber, la iarba verde, la un gratar sau pentru diverse excursii prin natura. Insa multi dintre ei ignora faptul ca in iarba exista si multii paraziti si alte insecte daunatoare. Poate cele mai rele dintre ele sunt capusele. Daca nu sunt indepartate intr-un mod corespunzator, victimele capuselor se pot alege cu niste boli foarte grave.

De cele mai multe ori, cei muscati de capuse ignora avertismentele si incearca sa scape de insecte intr-un mod necorespunzator, tragand pur si simplu de corpul insectei, iar capul acesteia se rupe, ramanand infipt in pielea victimei, iar asta conduce de cele mai multe ori la infectarea respectivei persoane cu diverse boli pe care le raspandesc de regula capusele, unele dintre acestea fiind chiar deosebit de periculoase.

Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse

Cel mai bun sfat in cazul in care doamne fereste ati fost victima unei muscaturi de capusa este sa va prezentati de urgenta la un medic care sa va acorde tratamentul de specialitate. Insa daca sunteti muscat de capusa intr-o zona aflata la foarte mare distanta de un spital sau de primul punct de ajutor medical si trebuie sa va descurcati singuri atunci principalul lucru pe care trebuie sa nu-l faceti este sa nu rupeti capusa incercand s-o indepartati. Din pacate, boala Lyme (borrelioza) este cat se poate de reala si de neplacuta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Iata cum puteti scapa in siguranta de capuse daca nu puteti ajunge in timp util la un medic: folositi un bat de chibrit caruia ii umeziti gamalia si apoi descrieti usor cercuri in jurul capusei pana ce aceasta, astrasa de mirosul de fosfor, isi va retrage singura capul din pielea victimei si va urma mirosul batului de chibrit umezit.

O alta metoda este prezentata in clipul video de mai jos:

(CLIP VIDEO)

https://youtube.com/watch?v=M8d5XROmp8o

Folositi un betisor in varful caruia puneti un mic tampon din bumbac umezit cu apa si apoi descrieti niste usoare miscari circulare in jurul capusei, iar insecta se va desuruba asemenea unui tirbuson, fara riscul de a mai ramane parti din ea ingropate in pielea victimei.

Atentie! Acestea nu sunt sfaturi medicale. In caz ca puteti ajunge de urgenta la un medic de specialitate, nu incercati niciodata singuri aceste proceduri.

PS: Daca am putea scapa la fel de usor si de capusele din politica romaneasca ( in limba engleza: politics= poly (mai multe) + ticks (capuse) )

Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse, foto: captura video, youtube.com
Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse, foto: captura video, youtube.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info