Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse

Odata cu venirea caldurii, tot mai multi oameni prefera iesirile in aer liber, la iarba verde, la un gratar sau pentru diverse excursii prin natura. Insa multi dintre ei ignora faptul ca in iarba exista si multii paraziti si alte insecte daunatoare. Poate cele mai rele dintre ele sunt capusele. Daca nu sunt indepartate intr-un mod corespunzator, victimele capuselor se pot alege cu niste boli foarte grave.

De cele mai multe ori, cei muscati de capuse ignora avertismentele si incearca sa scape de insecte intr-un mod necorespunzator, tragand pur si simplu de corpul insectei, iar capul acesteia se rupe, ramanand infipt in pielea victimei, iar asta conduce de cele mai multe ori la infectarea respectivei persoane cu diverse boli pe care le raspandesc de regula capusele, unele dintre acestea fiind chiar deosebit de periculoase.

Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse

Cel mai bun sfat in cazul in care doamne fereste ati fost victima unei muscaturi de capusa este sa va prezentati de urgenta la un medic care sa va acorde tratamentul de specialitate. Insa daca sunteti muscat de capusa intr-o zona aflata la foarte mare distanta de un spital sau de primul punct de ajutor medical si trebuie sa va descurcati singuri atunci principalul lucru pe care trebuie sa nu-l faceti este sa nu rupeti capusa incercand s-o indepartati. Din pacate, boala Lyme (borrelioza) este cat se poate de reala si de neplacuta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Iata cum puteti scapa in siguranta de capuse daca nu puteti ajunge in timp util la un medic: folositi un bat de chibrit caruia ii umeziti gamalia si apoi descrieti usor cercuri in jurul capusei pana ce aceasta, astrasa de mirosul de fosfor, isi va retrage singura capul din pielea victimei si va urma mirosul batului de chibrit umezit.

O alta metoda este prezentata in clipul video de mai jos:

(CLIP VIDEO)

https://youtube.com/watch?v=M8d5XROmp8o

Folositi un betisor in varful caruia puneti un mic tampon din bumbac umezit cu apa si apoi descrieti niste usoare miscari circulare in jurul capusei, iar insecta se va desuruba asemenea unui tirbuson, fara riscul de a mai ramane parti din ea ingropate in pielea victimei.

Atentie! Acestea nu sunt sfaturi medicale. In caz ca puteti ajunge de urgenta la un medic de specialitate, nu incercati niciodata singuri aceste proceduri.

PS: Daca am putea scapa la fel de usor si de capusele din politica romaneasca ( in limba engleza: politics= poly (mai multe) + ticks (capuse) )

Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse, foto: captura video, youtube.com
Invatati cum sa scapati in siguranta de capuse, foto: captura video, youtube.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Acțiunea ROMÂNI PENTRU ROMÂNI la Covasna

Dum iun. 21 , 2015
Acțiunea ROMÂNI PENTRU ROMÂNI la Covasna, biserica Înălțarea Domnului din Voinești, 14 iunie 2015. Pomenirea lui Mihail Eminescu şi a Cuviosului Justin Pârvu.Duminică, 14 iunie 2015, la Biserica „Înălţarea Domnului” din Voineşti, Covasna, păstorită de preotul paroh Ioan Ovidiu Măciucă, s-a săvârșit slujbă de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu […]
Sus steagul romani! Pentru romani, pentru Romania!, foto: Mihai Tirnoveanu

Poate vă place și:

libris.ro