În dimineața aceasta, înainte să plec la birou, am trecut pe la poștă. După părerea mea, poșta este pe locul 2 pe lista celor mai deprimante locuri, după spitale. La poștă vezi bătrâni amărâți cărora le tremură mâna, ori de bucurie că le-a venit pensia mizeră sau de tristețe că le întârzie pensia și sunt disperați că nu au ce să mănânce. Întâlnești mame distruse de durere că a întârziat alocația de 2 bani și că în weekend nu au mâncare pentru copii. Întâlnești persoane de toate vârstele capabile să îți dea un pumn în față doar pentru că li se părea că te “bagi” în față, deși tu vroiai doar să afli o informație.
Din păcate, toate acestea arată nivelul nostru de degradare umană, din cauza nenorociților care ne sărăcesc și ne îndobitocesc de 25 de ani încoace. Mai avem noi forță să luptăm și să schimbăm ceva în țara asta? Haideți să ne trezim, tocmai asta le este scopul acestor nenorociți , să nu mai avem forță de luptă , ci doar să ne ocupam de supraviețuirea noastră.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
In urma cu ceva timp, in presa ieseana era prezentat cazul unei familii care traia de 11 ani intr-un autoturism Tico, dupa ce fusese pacalita sa semneze un act de donatie. Nimeni nu observase ca in parcarea unui supermarket dintr-un cartier din Iasi un autoturism Tico era parcat zi si […]