Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, calatoreste ca un simplu cetatean cu avionul companiei low cost Wizz Air

Daca la noi in Romania presedintele Klaus Iohannis nu poate scapa de aere decat daca ii tine vreo sluga SPP-ista paltonul, iar pentru calatoriile sale a cerut un avion nou si o limuzina de lux, in Lituania exista un presedinte atipic din acest punct de vedere. Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, obisnuieste sa calatoreasca mai degraba ca un simplu cetatean, fara sa faca abuz de functia oficiala pe care o ocupa pentru a se lafai porceste, cheltuind din bugetul de stat al tarii sale; pentru ghiolbanii din Romania asta poate parea un paradox, dar presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, calatoreste ca un simplu cetatean cu avioanele unor companii low cost.

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, calatoreste ca un simplu cetatean cu avionul companiei low cost Wizz Air

Suntem convinsi ca pentru mafiotii din politica romaneasca, obisnuiti sa-si bata joc cu un dispret porcesc de banul public, asta suna aproape ca o blasfemie pentru ei. Cum? Sa mearga soriciul lor gros cu o cursa aeriana a unei companii low cost? Asta ar fi un adevarat cosmar!

Cu toate ca pe lumea aceasta mai sunt si astfel de exemple, precum cele ale presedintelui Uruguaiului, Jose Mujica si al presedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, pachidermele din politica romaneasca importa numai exemplele de tip mafiot, grobian, ultimii doi presedinti manifestand un interes deosebit pentru proprietati imobiliare si in general pentru o bunastare materiala cat mai “solida” cu putinta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Daca este sa facem o comparatie intre ritmul dezvoltarii Lituaniei si cel al Romaniei dupa integrarea celor doua tari in Uniunea Europeana, putem observa rapid ca balticii ne-au luat-o inainte, iar diferentele de comportament si de atitudine dintre presedintii din cele doua tari pot explica din anumite puncte de vedere de ce exista aceste decalaje.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

S-a mai făcut un pas, un pas mare spre Unire! Doamne, ajută!

lun iul. 13 , 2015
Forțat de motive de sănătate, am urmărit, din America, efortul celor 1000 de copii dragi ai națiunii române în drumul lor spre Capitala Românilor și am încercat să punctez și să-i combat pe cei care de la Chișinău sau București au blamat sau denigrat această mișcare de renaștere națională.Astăzi, am […]
S-a mai făcut un pas, un pas mare spre Unire! Doamne, ajută!, foto: Basarabia E România Iași

Poate vă place și:

libris.ro