libris.ro

Cat de proamericani mai sunt romanii?

Cat de proamericani mai sunt romanii?

Multi romani patrioti si-au pus increderea si speranta in americani, luptand cu arma in mana prin muntii si salbaticiile de pe intreg cuprinsul Romaniei. Din 1945 si pana spre sfarsitul anilor ’60, unii romani nu si-au pierdut speranta ca „vin americanii!”. Dorinta cea mai arzatoarea pentru romani era sa scape de teroarea cominternista / bolsevica ce se instaurase in fostul Regat al Romaniei si decima toata elita si floarea intelectualitatii romanesti, conducand prin teroare, groaza, arestand aproximativ doua milioane de romani din care mai bine de jumatate si-au gasit sfarsitul in temintele comuniste sau in lagarele de munca.

Au existat cateva contacte firave intre luptatorii anticomunisti si canale care faceau posibila comunicarea cu americanii, dar era o comunicare sterila, fara nici un fel de rezultat concret. Ba chiar mai mult, dupa desecretizarea arhivei CIA s-a dovedit ca unele grupari de luptatori anticomunisti romani au fost tradate si vandute rusilor tocmai de contactele pe care incercau sa le apeleze cu deosebite eforturi pentru acele vremuri.

Cat de proamericani mai sunt romanii?

In unele dintre cele mai inaccesibile zone din Romania, in varful muntilor sau prin locuri de o salbaticie rara, luptatorii anticomunisti duceau o lupta de gherila, o lupta de rezistenta si in acelasi timp pentru propria supravietuire, aproape nestiuti, ca niste fantome, de a caror existenta stiau doar putine persoane, familia, rudele apropiate, vecinii si bineinteles, vanatorii de anticomunisti, criminali alogeni sau romani tradatori, care se puneau in slujba unor interese straine.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In prigoana lor aproape permanenta, unii luptatorii anticomunisti ajungeau sa fie raniti in timp ce erau haituiti de catre trupele de securitate sau de militie, insa foarte rar ajungeau sa primeasca ajutor medical adecvat, in special pentru a nu risca sa fie prinsi si apoi fortati sa divulge si pozitia celorlalti frati de lupta.

Zeci de ani i-au asteptat romanii pe americani, cu urechea lipita de radiouri modificate in asa fel incat sa prinda posturile de radio straine, in speranta ca ii vor scapa de ciuma bolsevica ce venise calare pe tevile tancurilor rusesti si se instalase in fruntea unui regim absolut criminal, de o ferocitate atroce, aproape satanica.

Acum au venit americanii! In loc sa devenim o noua Coree de Sud a Europei, asa cum ne-am imaginat multi dintre romani, descoperim incet dar sigur, faptul ca americanii reinvie acel regim totalitar al fatidicilor ani de la mijlocul secolului trecut.

A reinceput prigoana impotriva liberei exprimari, a reinceput politia politica, secondata de o adevarata politie a gandirii! Daca SUA vor continua pe acceasi linie, nu stiu cat de proamericani vor mai putea fi in continuare romanii.

Un alt aspect extrem de suparator il reprezinta dezvaluirile facute de catre Traian Basescu in ultima vreme. Potrivit celor spuse de catre Traian Basescu, in spatele evenimentelor care au dus la sfidarea vointei nationale a poporului roman, adica aruncarea la cosul de gunoi a peste 7,4 milioane de voturi care il trimiteau in 2012 pe Basescu acolo unde ii era locul, intr-un garaj intunecat, uitat de catre toata suflarea romaneasca, au stat chiar reprezentati de varf ai SUA care l-au sprijinit pe „guvernatorul” de trista amintire al perioadei ingrozitoare de zece ani sa ramana in continuare in functie, chiar si fara legitimitate, pentru inca o perioada de doi ani de zile.

In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, este clar ca SUA a actionat impotriva intereselor poporului roman, sustinand unul dintre cei mai catastrofali conducatori din istoria Romaniei. In timpul „domniei sale”, in Romania s-a constituit cea mai oribila mafie politica, transpartinica, care a distrus multe sectoare ale economiei romanesti pana la temelie, lovind naprasnic in unele ramuri strategice ale industriei si agriculturii romanesti.

Institutiile de forta ale Romaniei, in specia DNA-ul si ANI, sunt folosite pentru a constrange politicienii romani sa indeplineasca numai comenzi venite din exterior, majoritatea lor fiind total indreptate impotriva intereselor romanilor.

Daca asa se prezinta SUA in fata romanilor, atunci nu este cu nimic mai buna decat alte forte coloniale care au exploatat pana la sange alte zone mai exotice ale lumii. Ce fel de „partener strategic” este acela care te slabeste economic in conditiile in care in imediata apropiere Rusia anexeaza teritorii? Potlogariile facute de catre Gitenstein in cardasie cu Basescu nu vor putea fi uitate de romani prea curand, mai ales ca acestea inca se mai deruleaza (din inertie?) direct sub ochii nostri.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info