Categories: Ungaria

Bogdan Diaconu: „Cum se rezolva criza ungara in trei pasi”

Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, spune ca a gasit solutia pentru a rezolva „criza ungara”, scandalul diplomatic dintre Romania si Ungaria care a avut loc in ultimele zile. Pentru a infrana dorintele de autonomie si propaganda iredentista maghiara pe teritoriul tarii noastre, deputatul roman considera ca trebuie retrasa de urgenta acreditarea diplomatica a ambasadorului Ungariei in Romania si interzicerea accesului in tara noastra a unor politicieni maghiari sau activisti iredentisti care au facut pana acum declaratii impotriva suveranitatii statului roman.

„Cum se rezolvă criza ungară în trei pași

Rolul Executivului într-o criză nu este să facă declarații de bună intenție, și acelea întârziate, ci să ia măsuri. Iată cum se poate rezolva criza ungară, care durează nu de azi, de ieri, în trei pași:

  1. Retragerea de urgență a acreditării diplomatice ambasadorului Ungariei la București, ceea ce echivalează cu expulzarea sa, acesta nefiind primul reprezentant al Budapestei în România care face declarații inacceptabile. Apoi, repetarea acestui gest până când Budapesta va înțelege să ne trimită diplomați, nu incitatori la autonomie teritorială.
  2. Interzicerea accesului pe teritoriul României a tuturor politicienilor de la Budapesta care sunt cunoscuți că vin în țara noastră doar ca să dea mesaje împotriva suveranității statului român, cu Viktor Orban în frunte, neuitându-i pe Vona Gabor, pe Semjen Zsolt, pe Nemeth Zsolt și alții ca ei.
  3. Izolarea UDMR pe scena publică, verificarea acestei mișcări anti-românești, dar și a altor formațiuni maghiare și a activității ONG-urilor maghiare pentru acte de încălcare a Constituției și desființarea lor conform legii.
    Până când nu se acționează decisiv pentru îndepărtarea extremismului maghiar din România și pentru respingerea oficială a avansurilor Budapestei, avem de a face doar cu bâlbâiala Ministerului de Externe și a altor politicieni care au stat la masă cu cei despre care abia astăzi și-au dat seama că au pofte necuvenite la adresa României.”, a postat Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Eu propun o altfel de rezolvare: Ne unim cu Ungaria si in 25 de ani ai sa auzi pe strazile din Budapesta -Dumitree, unde fusi baaa? si ala de colo -Aisi bre, da ci vrai? Hihihi si sa-i vezi pe unguri minoritari!

  • intrebarea fiind de ce politicianul in cauza nu sare la fel de ofuscat atunci cand ambasadorii occidentali ne trateaza ca pe niste copii cretini!

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago