Bogdan Diaconu: “Cum se rezolva criza ungara in trei pasi”

Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, spune ca a gasit solutia pentru a rezolva “criza ungara”, scandalul diplomatic dintre Romania si Ungaria care a avut loc in ultimele zile. Pentru a infrana dorintele de autonomie si propaganda iredentista maghiara pe teritoriul tarii noastre, deputatul roman considera ca trebuie retrasa de urgenta acreditarea diplomatica a ambasadorului Ungariei in Romania si interzicerea accesului in tara noastra a unor politicieni maghiari sau activisti iredentisti care au facut pana acum declaratii impotriva suveranitatii statului roman.

“Cum se rezolvă criza ungară în trei pași

Rolul Executivului într-o criză nu este să facă declarații de bună intenție, și acelea întârziate, ci să ia măsuri. Iată cum se poate rezolva criza ungară, care durează nu de azi, de ieri, în trei pași:

  1.  Retragerea de urgență a acreditării diplomatice ambasadorului Ungariei la București, ceea ce echivalează cu expulzarea sa, acesta nefiind primul reprezentant al Budapestei în România care face declarații inacceptabile. Apoi, repetarea acestui gest până când Budapesta va înțelege să ne trimită diplomați, nu incitatori la autonomie teritorială.
  2. Interzicerea accesului pe teritoriul României a tuturor politicienilor de la Budapesta care sunt cunoscuți că vin în țara noastră doar ca să dea mesaje împotriva suveranității statului român, cu Viktor Orban în frunte, neuitându-i pe Vona Gabor, pe Semjen Zsolt, pe Nemeth Zsolt și alții ca ei.
  3. Izolarea UDMR pe scena publică, verificarea acestei mișcări anti-românești, dar și a altor formațiuni maghiare și a activității ONG-urilor maghiare pentru acte de încălcare a Constituției și desființarea lor conform legii.
    Până când nu se acționează decisiv pentru îndepărtarea extremismului maghiar din România și pentru respingerea oficială a avansurilor Budapestei, avem de a face doar cu bâlbâiala Ministerului de Externe și a altor politicieni care au stat la masă cu cei despre care abia astăzi și-au dat seama că au pofte necuvenite la adresa României.”, a postat Bogdan Diaconu pe contul sau de Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

2 thoughts on “Bogdan Diaconu: “Cum se rezolva criza ungara in trei pasi”

  1. Eu propun o altfel de rezolvare: Ne unim cu Ungaria si in 25 de ani ai sa auzi pe strazile din Budapesta -Dumitree, unde fusi baaa? si ala de colo -Aisi bre, da ci vrai? Hihihi si sa-i vezi pe unguri minoritari!

Lasă un răspuns

Next Post

Aparitie inedita in varf de munte. A urcat in opinci pe varful muntos cel mai inalt din Romania

mie aug. 12 , 2015
Incaltat in opinci traditionale romanesti, Daniel Singeorzan a oferit o aparitie inedita urcand pe varful muntos cel mai inalt din Romania, varful Moldoveanu, situat în Masivul Făgăraș, județul Argeș. Altitudinea varfului este 2.544 metri. Initiativa s-a desfasurat sub sloganul “Promovarea meleagurilor Romaniei intr-un mod autentic cu Adventure Life“. “Ideea de urcare a celui mai […]
Aparitie inedita in varf de munte. A urcat in opinci pe varful muntos cel mai inalt din Romania, foto: Daniel Singeorzan

Poate vă place și:

libris.ro