libris.ro

Coruptia si neocominternismul

Coruptia si neocominternismul

Rând pe rând oamenii sovietelor şi sateliţilor URSS-ului, din 1989, au ieşit din scenă (Militaru, Iliescu, şamd), iar alţii, mai tineri, nu mai au totuşi acelaşi spaţiu de manevră. KGB-ul, GRU-ul ştiu foarte bine că politicieni sunt trecători. Serviciile amintite şi un fost satelit şi în continuare satelit fidel au mizat şi mizează în continuare pe oamenii de cultură care sunt pioni aproape perfect camunflaţi, pe de o parte şi pe de altă parte sunt parteneri de lungă durată. Aşa se face că ne confruntăm azi, pe faţă, cu un virulent NEOCOMINTERNISM (reprezentat de oameni de cultură, de reviste, partide, fundaţii şi asociaţii).

Dar şi acestă coloană a KGB-ului şi a satelitului său principal nu e invizibilă; pentru extrem de puţinii oameni care cunosc istoria şi cultura românilor – neocominternişti au nume şi chipuri precise, chiar dacă unii sunt „acoperiţi” prin burse şi premii din America, de exemplu (vezi şi lucrările lui Larry Watts). Ca urmare KGB-ul a lansat şi îngrijit prin uneltele sale autohtone un mecanism-motor sui generis, care se întreţine singur fără nici un suport; mecanism-motor ce merge până la distrugerea organismului în care a fost implementat.

Mecanismul a fost lansat şi în România şi în Moldova şi genialitatea lui e că se dezvoltă rapid, precum cancerul, cu forţe locale, fără costuri pentru iniţiatori şi mai ales nu lasă urme. Corupţia, căci despre ea este vorba, găseşte adepţi aborigeni cu nemiluita – cade unul, răsar zece. Un fost consilier prezidenţial (1992-1996), îmi spunea că atât el cât şi alţii sesizau preşedintelui (de la Cotroceni) că un ministru, că un înalt demnitar a furat/prădat, iar preşedintele, niciodată, nu zicea nimica, niciodată nu trăda vreun sentiment. După o jumătate de an, după un an se întâmpla ca persoana în cauza să fie mutată, de regulă, într-o poziţie mai înaltă! Fără aparentă legătură cu sesizarea făcută anterior.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Odată corupţia amorsată la cele mai înalte nivele din executiv, din parlament şi din justiţie, din servicii ea s-a generalizat până la nivelul la care o putem intui şi vedea, câte puţin astăzi din acţiunile DNA din ultimul an. Prădarea Transilvaniei de păduri, castele, moşii răscumpărate demult, dar şi de imobile construite din fondurile adunate de la iobagii românii pentru şcoli şi doar administrate de ordinele catolice este parte a mecanismului; prădare supravegheată de serviciile străine şi curios neobservate de justiţie, de parlamentele, de executivele şi de serviciile de informaţii de la Bucureşti. Să fie numai prostie!? Posibil, totuşi greu de crezut.

Autor: Octavian Capatina, comentariu postat la articolul Bolsevizarea Romaniei

[tp_product id=”196845569″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info