libris.ro

La Iasi se cere spaga pentru amplasarea unui bust al lui Decebal in oras! Cat vor mai continua astfel de politici antiromanesti?

La Iasi se cere spaga pentru amplasarea unui bust al lui Decebal in oras! Cat vor mai continua astfel de politici antiromanesti?

Traim vremuri in care istoria noastra adevarata ne este ascunsa si denigrata de o anumita parte a societatii actuale cu scopul precis si intentionat de a ne rupe de originile noastre, de traditiile si cultura noastra straveche, cu scopul voit de a ne rupe radacinile si sa ne jefuiasca insasi sufletele noastre. Se intentioneaza pervetirea mostenirii noastre culturale si intoxicarea cu tot felul de neadevaruri menite sa nu ne cunoastem cu adevarat istoria. E timpul ca istoria noastra sa fie rescrisa asa cum a fost e cu adevarat nu asa cum a fost ea falsificata si ascunsa pentru a servi propagandei sau altor scopuri.

La Zlatna a fost dezvelit bustul marelui rege erou Decebal la initiativa primarului Silviu Ponoran şi a generalului Mircea Chelaru, sprijiniţi de Ion Dumitrel, eveniment cuprins în programul Congresului Spiritualităţii Româneşti. La aceasta manifestare au participat in jur de 300 de persoane iar primaria a pregatit si o masa insotita de un spectacol folcloric. De asemenea bustul a fost sfintit si s-au tinut cuvantari de catre generalul Mircea Chelaru si primarul Silviu Ponoran.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


 

Sculptorul acestui bust al regelui Decebal este Asandi Simion (www.sculpturaunicat.ro) din Comanesti, jud. Bacau si a realizat modelul de ipsos la initiativa si cu sprijinul Fundatiei de Inforenergetica “Sf. Apostol Andrei”-Filiala Iasi, care a pus la dipozitie gratuit modelul. Un bust similar exista in Iasi, turnat in bronz la S.C. Rancon S.R.L., care asteapta avizul unor oameni iubitori de istorie adevarata, pentru a fi amplasat intr-un loc potrivit.

Incredibil dar adevarat! Bustul lui Decebal sta aruncat de patru ani in curtea unei societati fiindca cineva nu si-a luat spaga corespunzatoare acestei operatiuni (Nichita?). Bustul regelui dac Decebal a fost realizat prin sprijinul unei fundatii din care face parte Mircea Chelaru, Daniel Roxin si Constantin Ionita.

„De peste patru ani, bustul regelui dac Decebal realizat de o fundatie din care face parte Daniel Roxin, Mircea Chelaru si Constantin Ionita zace aruncat în curtea unei firme aflate în insolventa cu sediul pe Splai Bahlui. Municipalitatea nu doreste bustul lui Decebal în Iasi, spunând ca nu are ce sa caute în acest oras„, a mentionat Nicolae Vasiliu potrivit bzi.ro

 

Glasul.info

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info