RSS

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

Lansare de carte care îi va pune…

La București se lans…

Mișcarea politică ROMÂNIA MARE Î…

Mișcarea politică RO…

Daniel Gheorghe: USR are o obses…

Deputatul liberal Da…

150 de Torțe pentru Eroii Români…

"Astăzi o Torță; pe …

Bolșevicii ăștia mici de la USR …

Bolșevicii ăștia mi…

Război ideologic grețos pe Wikip…

Cine a avut vreodată…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

La Iasi se cere spaga pentru amplasarea unui bust al lui Decebal in oras! Cat vor mai continua astfel de politici antiromanesti?

Print Friendly, PDF & Email

Traim vremuri in care istoria noastra adevarata ne este ascunsa si denigrata de o anumita parte a societatii actuale cu scopul precis si intentionat de a ne rupe de originile noastre, de traditiile si cultura noastra straveche, cu scopul voit de a ne rupe radacinile si sa ne jefuiasca insasi sufletele noastre. Se intentioneaza pervetirea mostenirii noastre culturale si intoxicarea cu tot felul de neadevaruri menite sa nu ne cunoastem cu adevarat istoria. E timpul ca istoria noastra sa fie rescrisa asa cum a fost e cu adevarat nu asa cum a fost ea falsificata si ascunsa pentru a servi propagandei sau altor scopuri.

La Zlatna a fost dezvelit bustul marelui rege erou Decebal la initiativa primarului Silviu Ponoran şi a generalului Mircea Chelaru, sprijiniţi de Ion Dumitrel, eveniment cuprins în programul Congresului Spiritualităţii Româneşti. La aceasta manifestare au participat in jur de 300 de persoane iar primaria a pregatit si o masa insotita de un spectacol folcloric. De asemenea bustul a fost sfintit si s-au tinut cuvantari de catre generalul Mircea Chelaru si primarul Silviu Ponoran.

 

Sculptorul acestui bust al regelui Decebal este Asandi Simion (www.sculpturaunicat.ro) din Comanesti, jud. Bacau si a realizat modelul de ipsos la initiativa si cu sprijinul Fundatiei de Inforenergetica “Sf. Apostol Andrei”-Filiala Iasi, care a pus la dipozitie gratuit modelul. Un bust similar exista in Iasi, turnat in bronz la S.C. Rancon S.R.L., care asteapta avizul unor oameni iubitori de istorie adevarata, pentru a fi amplasat intr-un loc potrivit.

Incredibil dar adevarat! Bustul lui Decebal sta aruncat de patru ani in curtea unei societati fiindca cineva nu si-a luat spaga corespunzatoare acestei operatiuni (Nichita?). Bustul regelui dac Decebal a fost realizat prin sprijinul unei fundatii din care face parte Mircea Chelaru, Daniel Roxin si Constantin Ionita.

“De peste patru ani, bustul regelui dac Decebal realizat de o fundatie din care face parte Daniel Roxin, Mircea Chelaru si Constantin Ionita zace aruncat în curtea unei firme aflate în insolventa cu sediul pe Splai Bahlui. Municipalitatea nu doreste bustul lui Decebal în Iasi, spunând ca nu are ce sa caute în acest oras“, a mentionat Nicolae Vasiliu potrivit bzi.ro

 

Glasul.info

 


Comentarii

comentarii

Social Links

Glasul.info

Redacția la Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism

Contact: redactie@glasul.info
Social Links
shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL