ANAF-ul a ajuns in cele din urma si la manelistii care nu pot justifica zeci de milioane de euro

ANAF-ul a ajuns in cele din urma si la manelistii care nu pot justifica zeci de milioane de euro
ANAF-ul a ajuns in cele din urma si la manelistii care nu pot justifica zeci de milioane de euro

Doar intr-o singura luna, inspectorii ANAF au descoperit peste 2 miliarde si jumatate de lei, bani nedeclarati la Fisc, de catre manelisti, interlopi, camatari, dar si politicieni, oameni de afaceri si vedete, scrie tvmneamt.ro. Controalele si verificarile facute de catre autoritati au scos la iveala adevarate averi care nu pot fi cu nici un chip justitificate. 18 manelisti nu pot justifica peste 80 de milioane de euro. Inspectorii ANAF verifica toate conexiunile si lanturile financiare subterane ale celor care fac evaziune fiscala, verificand inclusiv rudele manelistilor.

Dupa ce au verificat aproximativ 300 de persoane, inspectorii ANAF au gasit la 18 manelisti venituri care nu pot fi justificate, de aproape 4,5 milioane de euro de persoana. La alte 48 de persoane s-au gasit sume si bunuri nedeclarate in valoare de 5-10 milioane de lei, la 35 de persoane s-au descoperit sume cuprinse intre 10 – 20 de milioane de lei, iar la inca 118, sume cuprinse intre 1 – 5 milioane de lei.

In total, dupa estimarile facute de catre ANAF, 300 de persoane nu pot justifica aproximativ 600 de milioane de euro. Daca autoritatile statului vor constata ca acesti bani n-au fost declarati de catre detinatori, ei vor fi impozitati cu 16%, ajungand astfel la bugetul statului aproximativ 100 de milioane de euro.

Pana acum, ANAF-ul nu a facut publice numele acestor persoane descoperite cu sume nedeclarate, insa cei mai multi dintre cele 300 de persoane asupra carora exista suspiciuni rezonabile ca detin averi nedeclarate si care nu pot fi justificate sunt din Bucuresti, Ilfov, Buzau, Tulcea si Suceava.

Glasul.info

[tp_product id=”198150932″ feed=”396″]

About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info