RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Actiunea Români pentru Români – actionam ROMÂNESTE in HARGHITA

Print Friendly, PDF & Email

Actiunea Români pentru Români; actionam ROMÂNESTE in HARGHITA. Alimente, rechizite, cărţi si steaguri tricolore pentru orfelinat.Copiii veniti din toata tara, din Moldova sau chiar din Maramures, pentru a afla dragoste si ingrijire la orfelinatul Casa Sf. Iosif, salveaza singurul liceu (de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a) cu predare in limba româna din Odorheiul Secuiesc.

Stana Mănășoi directorul Liceului „Marin Preda” din Odorhei :

,,Daca numarul de elevi coboara sub 200, Liceul „Marin Preda” din Odorhei va deveni unguresc.
Avem un noroc extraordinar, pentru ca suntem in imediata vecinatate a Casei pentru copii aflati in dificultate, care apartine surorilor de la Congregatia Inimii Neprihanite. Sunt 120 de copii aici, veniti din medii sociale foarte sarace, din toata tara.

Toti acesti copii invata in liceul nostru, si fara ei noi nu am fi putut sa existam. – Pericolul disparitiei singurei scoli in limba romana este real. Toate celelalte scoli sunt cu predare in limba maghiara. La noi vin copii nu numai din judetul nostru, ci si din judetele limitrofe. Din nefericire, numarul de elevi a fost in continua scadere pe parcursul anilor. Sunt ani in care pleaca si 10-15 elevi.

Fenomenul este legat de plecarea din zona a romanilor. Se desfiinteaza unitatile militare si alte structuri in care erau romani, oamenii pleaca, asa ca isi iau copiii si se muta definitiv in alta parte. In momentul acesta, mai avem 300 de elevi. Pragul critic, dincolo de care nu vom mai exista ca scoala in limba romana, este de 200.

Daca vom atinge acest prag, atunci… se va petrece ceea ce se numeste comasare. Liceul „Marin Preda” va fi ca toate celelalte din Odorhei, de limba maghiara.,,

Ne propunem asadar achizitioanarea de alimente de baza (ulei, zahar, faina, orez, paste fainoase), rechizite scolare (caiete, creioane, pixuri), carti si dulciuri pentru copii. Mesajul nostru de solidaritate românească va fi împlinit de simbolul national, Steagul Tricolor, pe care vrem sa-l daruim unui numar cat mai mare de copii din orfelinat.

In conttextul mai sus amintit, este vital ca acesti copii sa simta sprijinul nostru, al românilor din toate colturile tarii si din diaspora, pentru a putea merge mai departe pe linia românească, pentru a rezista demni in fata tuturor greutatilor.

Actiunea “Români pentru Români” va avea loc la sfarsitul lunii septembrie. In vederea indeplinirii acestei acţiuni vom utiliza, ca şi până acum, două conturi deschise la BRD. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Daca va este mai usor puteti trimite carti si rechizite la urmatoarea adresa: TÎRNOVEANU MIHAI, Brasov, str. Liviu Cornel Babes, nr 15, bl. 20, sc. C, ap. 1.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Autor/foto: Mihai Tirnoveanu

Nota noastra(Glasul.info): Multumim tuturor celor care au ajutat prin orice metoda pana acum activitatea Actiunii “Români pentru Români” sau alte proiecte sau cazuri umanitare pe care site-ul nostru le-a prezentat de-a lungul vremii. Faptul ca romanii inca mai dovedesc ca pot sa fie solidari ne fac increzatori ca neamul romanesc pastreaza totusi sperante si pentru vremuri mai bune.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline