Actiunea Români pentru Români – actionam ROMÂNESTE in HARGHITA

Actiunea Români pentru Români; actionam ROMÂNESTE in HARGHITA. Alimente, rechizite, cărţi si steaguri tricolore pentru orfelinat.Copiii veniti din toata tara, din Moldova sau chiar din Maramures, pentru a afla dragoste si ingrijire la orfelinatul Casa Sf. Iosif, salveaza singurul liceu (de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a) cu predare in limba româna din Odorheiul Secuiesc.

Stana Mănășoi directorul Liceului „Marin Preda” din Odorhei :

,,Daca numarul de elevi coboara sub 200, Liceul „Marin Preda” din Odorhei va deveni unguresc.
Avem un noroc extraordinar, pentru ca suntem in imediata vecinatate a Casei pentru copii aflati in dificultate, care apartine surorilor de la Congregatia Inimii Neprihanite. Sunt 120 de copii aici, veniti din medii sociale foarte sarace, din toata tara.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Toti acesti copii invata in liceul nostru, si fara ei noi nu am fi putut sa existam. – Pericolul disparitiei singurei scoli in limba romana este real. Toate celelalte scoli sunt cu predare in limba maghiara. La noi vin copii nu numai din judetul nostru, ci si din judetele limitrofe. Din nefericire, numarul de elevi a fost in continua scadere pe parcursul anilor. Sunt ani in care pleaca si 10-15 elevi.

Fenomenul este legat de plecarea din zona a romanilor. Se desfiinteaza unitatile militare si alte structuri in care erau romani, oamenii pleaca, asa ca isi iau copiii si se muta definitiv in alta parte. In momentul acesta, mai avem 300 de elevi. Pragul critic, dincolo de care nu vom mai exista ca scoala in limba romana, este de 200.

Daca vom atinge acest prag, atunci… se va petrece ceea ce se numeste comasare. Liceul „Marin Preda” va fi ca toate celelalte din Odorhei, de limba maghiara.,,

Ne propunem asadar achizitioanarea de alimente de baza (ulei, zahar, faina, orez, paste fainoase), rechizite scolare (caiete, creioane, pixuri), carti si dulciuri pentru copii. Mesajul nostru de solidaritate românească va fi împlinit de simbolul national, Steagul Tricolor, pe care vrem sa-l daruim unui numar cat mai mare de copii din orfelinat.

In conttextul mai sus amintit, este vital ca acesti copii sa simta sprijinul nostru, al românilor din toate colturile tarii si din diaspora, pentru a putea merge mai departe pe linia românească, pentru a rezista demni in fata tuturor greutatilor.

Actiunea “Români pentru Români” va avea loc la sfarsitul lunii septembrie. In vederea indeplinirii acestei acţiuni vom utiliza, ca şi până acum, două conturi deschise la BRD. Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Daca va este mai usor puteti trimite carti si rechizite la urmatoarea adresa: TÎRNOVEANU MIHAI, Brasov, str. Liviu Cornel Babes, nr 15, bl. 20, sc. C, ap. 1.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Autor/foto: Mihai Tirnoveanu

Nota noastra(Glasul.info): Multumim tuturor celor care au ajutat prin orice metoda pana acum activitatea Actiunii “Români pentru Români” sau alte proiecte sau cazuri umanitare pe care site-ul nostru le-a prezentat de-a lungul vremii. Faptul ca romanii inca mai dovedesc ca pot sa fie solidari ne fac increzatori ca neamul romanesc pastreaza totusi sperante si pentru vremuri mai bune.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

VIDEO - Parada de la Editia XXI a Festivalului International de Folclor Catalina IASI 2015

mie aug. 26 , 2015
Incepand de marti, 25 august 2015, in interiorul parcului Palas, are loc un eveniment concurs, Festivalul International de Folclor Catalina, ajuns acum la cea dea XXI-a editie. Pentru cateva zile, intre 25 si 28 august, orasul IASI devine capitala folclorului international, gazduind ansambluri folclorice din Georgia, Armenia, India, Bosnia-Hertegovina, Ucraina, Republica Moldova, […]
Parada de la Editia XXI a Festivalului International de Folclor Catalina IASI 2015

Poate vă place și:

libris.ro