Categories: Societate

Asociatia Actiunea Romani pentru Romani preocupata de soarta celor 150 de copii refugiati in orfelinatul Casa Sf. Iosif din Odorheiul Secuiesc

Si eu ajut România in Harghita. Actiunea Români pentru Români.Pe multi ii preocupa soarta refugiatilor musulmani, pe altii soarta Europei. Foarte bine, foarte frumos, nu stiu insa ce ar putea face concret pentru o soarta sau pentru cealalta; insa, mai sus un pic de curbura Carpatilor sunt 150 de copii refugiati in orfelinatul Casa Sf. Iosif din Odorheiul Secuiesc. Din toate colturile tarii s-au strans imbratisand Inima României din munti, pentru a o salva. Iar ei, la randul lor asteapta sa fie salvati de noi.

Asociatia Actiunea Romani pentru Romani preocupata de soarta celor 150 de copii refugiati in orfelinatul Casa Sf. Iosif din Odorheiul Secuiesc

 

Supravietuiesc exclusiv din donatii, si odata cu ei supravietuieste si invatamantul in limba româna, si portul national in acea zona. Pentru acesti refugiati, da, putem face ceva concret, si implicit pentru România. Alimente de baza (ulei, zahar, orez, paste fainoase), rechizite, detergenti, obiecte de uz sanitar, carti si steaguri tricolore.

Cam asta le-ar trebui in mare, pentru a rezista acolo demni si in picioare. Sora Emilia, ”mama” copiilor, cu credinta si pricepere organizeaza totul exemplar, astfel incat fiecare leu, fiecare lucru este dramuit cu intelepciune.

De aceea am hotarat sa ne mobilizam, asa cum am facut-o si in cazul taranilor români si copiilor lor din cele zece sate din Harghita si Covasna in care am mers pana acum (vezi pagina Actiunea Doboi).

Actiunea “Români pentru Români” va avea loc in luna septembrie. In vederea indeplinirii acestei acţiuni vom utiliza, ca şi până acum, două conturi deschise la BRD.

Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU).

Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Banii trimisi vor fi utilizati pentru achizitionarea alimentelor, rechizitelor, cartilor si steagurilor româneşti.

Daca va este mai usor puteti trimite carti (in special literatură română) si rechizite la urmatoarea adresa: TÎRNOVEANU MIHAI, Brasov, str. Liviu Cornel Babes, nr 15, bl. 20, sc. C, ap. 1.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Autor: Mihai Tirnoveanu

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

55 de minute ago

13 mai 1879 – Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata Buzău – Mărășești

13 mai 1879 - Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata…

4 ore ago

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

6 ore ago

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

o zi ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

2 zile ago