libris.ro

Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman

Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman

Presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, a initiat o noua propunere legislativa prin care se doreste respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman. Dupa ce zilele trecute o imagine cu o masina a politiei locale din Odorheiul Secuiesc inscriptionata in limba maghiara a facut inconjurul internetului, fiind distribuita si vizualizata de zeci de mii de romani pe retelele de socializare, starnind indignare pentru multi dintre romani, deputatul Bogdan Diaconu vine cu o propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman.

Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman

„Aștept părerile voastre cu privire la această ”Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român”:

Art. 1. Este interzisă folosirea sub orice formă în cadru oficial a altor limbi decât limba română, limba oficială a statului român conform Constituției, în instituțiile publice de orice fel, de către autoritățile centrale, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi de către serviciile publice deconcentrate și de către angajații de orice fel ai statului român.
Art.2. Ședințele Consiliilor Locale, Consiliilor Județene și orice fel de întâlniri oficiale ale angajaților, funcționarilor și demnitarilor statului român se desfășoară obligatoriu numai în limba română, iar pentru invitații străini sau participanții care nu au cetățenia română se asigură traducere oficială.
Art. 3. Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura ștergerea inscripţionării în alte limbi a denumirii localităţilor, a instituţiilor publice sau a altor însemne în limbi străine din localitățile aflate sub autoritatea lor.
Art. 4. Afişarea anunţurilor de interes public se face numai în limba oficială a statului român, limba română.
Art.5. Comunicările oficiale, site-urile instituțiilor publice de orice fel și însemnele acestora utilizează în mod obligatoriu numai limba oficială a statului român, limba română.
Art.6.
(1). Angajații, aleșii, demnitarii sau funcționarii statului român care încalcă prevederile prezentei legi își vor pierde mandatul și/sau funcția și/sau locul de muncă în cadrul instituțiilor statului român unde sunt încadrați fără posibilitatea de reangajare sau de realegere într-o instituție a statului român.
(2). Constatarea încălcării prezentei legi se face de către instituțiile abilitate în funcție de instituția implicată în fiecare caz în parte, prin autosesizare sau la sesizarea oricărui cetățean român, iar eliberarea din funcție a persoanei care a încălcat legea se face în termen de 48 de ore de la constatare.
Art. 7. Prezenta lege abrogă art. 19, precum și art. 76 alineatele 2, 3 și 4 din Legea administrației publice locale nr. 215 din 2001, cu modificările și completările ulterioare, republicată.

Iniţiator:
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită”, a postat deputatul Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook

 

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info