RSS

Cine sunt de fapt cei de la USR:…

Cine sunt de fapt cei…

Extraordinar! Mai exista si patr…

Extraordinar! Mai exi…

(VIDEO) Si la 100 de ani de la M…

(VIDEO) Si la 100 de …

Dacian Ciolos ameninta de la o o…

Dacian Ciolos amenint…

Deznationalizare fortata a român…

Deznationalizare fort…

Minune in România? Se opreste pr…

Minune in România? Se…

Achitat definitiv dupa ce a stat…

Achitat definitiv dup…

Inca o batjocura la adresa român…

Inca o batjocura la a…

PROTEST al comunității româneşti…

PROTEST al comunități…

Gigi Becali este reclamat din no…

Gigi Becali este recl…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman

Presedintele Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, a initiat o noua propunere legislativa prin care se doreste respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman. Dupa ce zilele trecute o imagine cu o masina a politiei locale din Odorheiul Secuiesc inscriptionata in limba maghiara a facut inconjurul internetului, fiind distribuita si vizualizata de zeci de mii de romani pe retelele de socializare, starnind indignare pentru multi dintre romani, deputatul Bogdan Diaconu vine cu o propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman.

Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman

“Aștept părerile voastre cu privire la această ”Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român”:

Art. 1. Este interzisă folosirea sub orice formă în cadru oficial a altor limbi decât limba română, limba oficială a statului român conform Constituției, în instituțiile publice de orice fel, de către autoritățile centrale, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi de către serviciile publice deconcentrate și de către angajații de orice fel ai statului român.
Art.2. Ședințele Consiliilor Locale, Consiliilor Județene și orice fel de întâlniri oficiale ale angajaților, funcționarilor și demnitarilor statului român se desfășoară obligatoriu numai în limba română, iar pentru invitații străini sau participanții care nu au cetățenia română se asigură traducere oficială.
Art. 3. Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura ștergerea inscripţionării în alte limbi a denumirii localităţilor, a instituţiilor publice sau a altor însemne în limbi străine din localitățile aflate sub autoritatea lor.
Art. 4. Afişarea anunţurilor de interes public se face numai în limba oficială a statului român, limba română.
Art.5. Comunicările oficiale, site-urile instituțiilor publice de orice fel și însemnele acestora utilizează în mod obligatoriu numai limba oficială a statului român, limba română.
Art.6.
(1). Angajații, aleșii, demnitarii sau funcționarii statului român care încalcă prevederile prezentei legi își vor pierde mandatul și/sau funcția și/sau locul de muncă în cadrul instituțiilor statului român unde sunt încadrați fără posibilitatea de reangajare sau de realegere într-o instituție a statului român.
(2). Constatarea încălcării prezentei legi se face de către instituțiile abilitate în funcție de instituția implicată în fiecare caz în parte, prin autosesizare sau la sesizarea oricărui cetățean român, iar eliberarea din funcție a persoanei care a încălcat legea se face în termen de 48 de ore de la constatare.
Art. 7. Prezenta lege abrogă art. 19, precum și art. 76 alineatele 2, 3 și 4 din Legea administrației publice locale nr. 215 din 2001, cu modificările și completările ulterioare, republicată.

libris.ro

Iniţiator:
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită”, a postat deputatul Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook

 

Sursa: Glasul.info

 


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
IMBOGATIREA. O noua serie a Memorialului Durerii. - Lucia Hossu Longin
Lucia Hossu Longin: ” Legea antilegionara, un produs al unor minti ratacite, care fara sa le oblige nimeni se intorc la o legislatie stalinista, represiva”

As fi vrut ca la Cotroceni sa fie un profesor...

SE INTERZICE PORTUL NAŢIONAL!?
Romanii se ridica impotriva abuzurilor legii 217/2015. Se cere dizolvarea Institutului “Elie Wiesel”

Privita de la bun inceput cu rezerve de catre multi...

SEMINTIA ROMANEASCA SI DUHUL SAU!
SEMINTIA ROMANEASCA SI DUHUL SAU!

Nu voi sunteti puternici, poporul roman a fost tradat si...

Închide