De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

Sorina Matei despre ultima ieșir…

Sorina Matei despre u…

De când au rebrănduit Sibiul în …

De când au rebrănduit…

TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria – Filiala Județului Gorj: COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj, organizație de utilitate publică (H.G. nr. 698/19.08.2014), alături de parteneri precum Societatea de Științe Istorice din România Filiala Gorj, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „General Ioan Culcer”– Filiala Județeană Gorj, Asociația Cercetașilor Tradiționali din România, Unitatea „General Dragalina” din Târgu-Jiu, Asociația „Școala Gorjeană”, Cercul Cultul Eroilor „Cătălin Haidău”, Asociația „Acțiunea 2012” Gorj, va organiza în data de 12 septembrie 2015 un Marș comemorativ, în memoria eroilor care odihnesc în pământul Gorjului, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la înființarea Societății „Mormintele Eroilor Căzuți în Războaie”.

Evenimentul  Marșul Comemorativ „Calea Eroilor”, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, se va desfășura în intervalul orar 17.00 – 19.00, pe traseul Masa Tăcerii – Aleea Scaunelor – Poarta Sărutului – Biserica „Sf. Petru și Pavel” – Coloana fără Sfârșit, pentru cinstirea memoriei eroilor pe ale căror oase odihnește astăzi statornic pământul Gorjului.

De-a lungul timpului, Societatea „Mormintele Eroilor Căzuți în Războaie”, devenită astăzi Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, nu și-a limitat activitatea strict la cinstirea memoriei eroilor căzuți în războaie și la operele comemorative închinate acestora, ci, și, așa cum se arată în Statutul acesteia, la „comemorarea tuturor oamenilor de seamă ai Neamului, care prin grai, scris și fapte, au contribuit, în toate timpurile, la înălțarea țării noastre de astăzi și de totdeauna”.

Iată de ce manifestarea pe care o propune Filiala Județului Gorj a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, în data de 12 septembrie 2015, este totodată și un omagiu adus marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Ne dorim ca evenimentul propus de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj, aflat în acest an la prima ediție, să se încadreze în seria de manifestări naționale comemorative, alături de Marșul Comemorativ „Crucea Eroilor” desfășurat anul la Bușteni, și manifestările desfășurate la Mausoleul de la Mărășești și Mormântul Ostașului Necunoscut din București.

Ansamblul monumental „Calea Eroilor” este un omagiu adus eroilor, proiectat și construit de Constantin Brâncuși, în urmă cu 78 de ani, cu valoare de operă comemorativă de război, chiar dacă acest lucru este mai puțin cunoscut astăzi. Fiecare parte componentă a acestui ansamblu monumental are o simbolistică proprie, dar parte integrantă a unui tot unitar, dedicat eroilor știuți și neștiuți căzuți pe câmpurile de luptă în timpul Primului Război Mondial.

Ca un arc peste timp, Ansamblul înscris în Lista monumentelor istorice din Gorj, semnifică astăzi un tribut adus tuturor eroilor, indiferent de naționalitate și timp, căzuți la datorie, căci jertfa lor trebuie să rămână un veșnic memento.

La eveniment sunt așteptați să participe toți gorjenii care gândesc și simt românește, pentru care respectul față de simbolurile naționale, sentimentele de recunoștiință și cinstire a eroilor, dragostea și atașamentul față de țară și idealurile sacre.

Târgu-Jiu. 6 septembrie 2015

col. (r.) dr. ing. Walter Loga,

Președinte A.N.C.E. „Regina Maria” Filiala Județului Gorj

Tel: 0765/23.76.76

prof. Andrei Popete-Pătrașcu,

Vicepreședinte A.N.C.E. „Regina Maria” Filiala Județului Gorj

Tel: 0767/88.90.86

Sursa: magazincritic.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001