Steagul sus români, steagul sus in Harghita si Covasna!

Steagul sus români, steagul sus in Harghita si Covasna!De aceea este nevoie de cat mai multe actiuni românesti in Harghita si Covasna, pentru ca o astfel de umilinta ca cea de astazi sa nu se mai repete: Primăria Sfântu Gheorghe a refuzat veteranilor de război arborarea Drapelului României la împlinirea a 71 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe, primul oraş românesc eliberat de sub ocupaţia horthystă.

Steagul sus români, steagul sus in Harghita si Covasna!

Pentru ca liderii etniei maghiare sa constientizeze pana in maduva oaselor ca traiesc pe pamant românesc si trebuie sa se supuna legilor statului român. De aceea sprijinirea si intarirea comunitatii românesti din acea zona este vitala. Din pacate fratii nostri din Inima Tarii se simt abandonati in mainile structurilor UDMR si traiesc din plin neputinta. Sentimentul general care domneste in Harghita si Covasna este acela ca ungurii sunt acolo stapani. De aceea s-a putut intampla umilinta de astazi, de aceea un amarat de primar i-a putut umili pe veteranii de razboi si a putut scuipa pe jertfa eroilor, pe mormintele lor.

Sa asteptam dreptatea de la guverne sau de la presedinti? Da e si asta o varianta, cum am asteptat 25 de ani mai putem astepta inca pe atat linistiti…Solutia, ar trebui odata sa intelegem, vine insa numai de la noi, de la fiecare in parte. Uniti in jurul Bisericii Ortodoxe, in jurul actiunilor concrete de sprijinire si intarire a comunitatii românesti din cele doua judete, putem schimba lucrurile.

Românul din cel mai “ratacit” sat din Harghita, sau din cel mai mare oras, trebuie sa simta, sa constientizeze ca noi, cei din restul tarii suntem umar la umar cu el, ca-i “tinem spatele” si nu-l lasam la greu, ca si moldoveanul si olteanul si ardeleanul si munteanul si dobrogeanul, ii intinde o mana la greu. De-abia atunci ii vor tremura nadragii primarelului din Sfantu Gheorghe cand va avea in fata lui un veteran de razboi al Armatei Române, de-abia atunci va flutura cu adevarat Drapelul National in Harghita si Covasna.

Dar gata cu vorbele, desi si acestea isi au rostul lor. Pe 20 Septembrie dupa cum cred ca stiti trecem din nou la Actiune, la Actiunea Români pentru Români. Vom merge la Odorheiu Secuiesc pentru a-i sprijini pe copiii orfelinatului Casa Sf. Iosif, copii datorita carora exista singurul liceu cu predare in limba româna din oras, datorita carora si ceilalti elevi români din zona pot merge la o scoala cu predare in limba româna, fara copiii orfelinatului, adusi din TOATA tara, neindeplinindu-se numarul necesar de elevi pentru existenta unitatii de invatamant cu predare in limba nationala.

Orfelinatul traieste exclusiv din donatii. Vom merge acolo cu alimente de baza, detergenti (toate tipurile), carti, rechizite si steaguri tricolore. In vederea indeplinirii acestei misiuni vom utiliza ca si la celelate actiuni, două conturi deschise la BRD.

Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA. Banii trimisi vor fi utilizati pentru achizitionarea alimentelor, rechizitelor, diferitelor tipuri de detergenti, cartilor si steagurilor româneşti.

Daca va este mai usor puteti trimite carti (in special literatură română) si rechizite la urmatoarea adresa: TÎRNOVEANU MIHAI, Brasov, str. Liviu Cornel Babes, nr 15, bl. 20, sc. C, ap. 1. Telefon: 0722566606.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Autor: Mihai Tirnoveanu

[tp_product id=”203253671″ feed=”396″]