libris.ro

Unire cu Basarabia in regim de urgenta maxima!

Unire cu Basarabia in regim de urgenta maxima!

Unire cu Basarabia în regim de urgență! Pronia cerească ne oferă cel mai bun prilej pentru Unirea cu Basarabia! Excelent textul prin care domnul ALEX MACHEIN le oferă compatrioților săi basarabeni, din Republica Moldova, 13 argumente clare și convingătoare pentru a înțelege oricine cât de mari vor fi dincolo de Prut (și de Nistru!) binefacerile de pe urma a ceea ce oricum se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu: UNIREA CU ROMÂNIA! Dar, evident, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru toată suflarea omenească din vremelnica republică Moldova!

Cel mai convingător mi s-a părut al 14-lea argument al clarvăzătorului român din Basarabia: Republica Moldova este o țară prea mică pentru hoții de la Chișinău… Nu le poate face față!

Citind textul dlui ALEX, mi-am pus întrebarea firească: dar care ar fi argumentele care să conteze pentru noi, cei de dincoace de Prut?! De ce am dori și noi această Unire?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Și am dat să găsesc și eu măcar tot 13-14 argumente pentru care Bucureștiul, chiar așa lipsit de primar cum e, ar trebui să-și dorescă Unirea Basarabiei la Țara Mamă!

Și chiar în clipa următoare mi-am dat seama, iluminat, că trăim un moment istoric despre care putem spune că este cel mai propice pentru a face cât mai repede Unirea, de azi pe mâine dacă se poate, la noapte chiar! Un moment de care trebuie să profităm cu graba cea mai mare!

Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n gură!

Pentru prima oară în ultimii ani, Bucureștiul are mare nevoie de această Unire, mai mult decât Chișinăul! Iar noi, românii din România, e cazul să ne dăm seama că avem mult mai mare nevoie de basarabeni decât am crezut vreodată!…

Așa le-a întors Dumnezeu, ca să ne mai mirăm odată cât sunt de nepătrunse căile Domnului!

Actuala situație demografică dramatică, și mai ales cea tragică spre care se îndreaptă Europa, atât de primejdioasă pentru toți europenii, în România, în mod miraculos, poate fi contracarată printr-un act politic a cărui înfăptuire se tot amână din motive neclare, neserioase, nedemne de a mai fi luate în seamă: eliminarea ultimelor consecințe nefaste ale tratatului criminal dintre Stalin și Hiter, din 1939!

Condamnat de toată lumea, de pe urma acestui act banditesc mai supraviețuiește, ca o sechelă nevindecată încă, ca un atavism, granița de pe Prut!

Din pricina cârdășiei bolșevico-naziste, cea mai bezmetică din toată istoria lumii, noi, românii, noi, România, avem câteva milioane de refugiați cărora e timpul să le deschidem poarta întoarcerii acasă!

Noi, domnilor de la Bruxelles, avem o cotă de refugiați de câteva milioane, care așteaptă de peste 75 de ani să revină în Patria lor, a străbunilor lor!

Nu poate fi moment mai potrivit pentru efectuarea acestui gest de justiție istorică decât zilele acestea, pe care le trăim cu atâta spaimă și îngrijorare! Dumnezeu ne oferă această neașteptată ocazie ca spaima să facă loc bucuriei nesfârșite a ReÎntregirii!

Dacă până acum au existat rețineri și argumente pentru tergiversarea Unirii, acestea cad toate în fața realității pe care o trăim de câteva zile: suntem amenințați cu o invazie! O invazie pe care liderii europeni o acceptă cu o ușurință suspectă, criminală propriu zis! Dinaintea acestei invazii programate de înșiși cei invadați, noi putem să ne dăm la o parte: doamnă Merkel, noi, românii, avem o solicitare mai veche, din partea a 4-5 milioane de refugiați, care de 75 de ani sunt obligați să trăiască rupți de Țara lor! Până acum ne-ați tot împiedicat să ne regăsim sub același acoperiș!… Înainte de a ni se fixa o cotă de refugiați de ultimă generație, îngăduiți-ne să respectăm ordinea așteptării și să-i primim mai întâi pe refugiații noștri!

Da, față de refugiați trebuie să avem toată înțelegerea!

Dar există o listă a refugiaților, o listă de așteptare, și situația refugiaților trebuie rezolvată în timp și într-o anumită ordine! Nu cumva trebuie să începem cu cei care așteaptă nu de câteva zile, ci de câteva generații ca Europa să le acorde atenția și înțelegerea cuvenite unor refugiați?!

Odată înfăptuită politic Unirea, vor urma costurile întregirii. Costuri imense, știm bine asta din experiența Germaniei, cât a costat unirea RFG cu RDG… Toată lumea va fi de acord că aceste costuri vor fi atât de mari încât nu ne vom permite luxul de a mai cheltui și pentru refugiații altora!…

…Iată, pe scurt, schița unui scenariu politic deloc fantezist sau utopic!

Nu e nevoie decât de voința politică a unei clase politice care are acum ocazia de a se spăla de toate păcatele  din ultimii ani! Nu e nevoie decât de analiza lucidă a pașilor care trebuie făcuți!

Iar dacă clasa politică nu poate imagina acei pași, să lase societatea civilă să-și ia răspunderea! Adică să ia cu asalt frontiera de pe Prut, așa cum au făcut ceilalți refugiați cu frontiera, mult mai simandicoasă, mai bine apărat, a spațiului interzis Schengen!…

Vom lua cu asalt frontiera de pe Prut din ambele direcții! O vom spulbera dintr-o sorbire, ca pe Milcovul de odinioară!

Doamne, ajută!

Ion Coja

Post scriptum: Mai corect este să spunem Mulțumescu-Ți, Doamne!, pentru cum ai întors lucrurile în așa fel ca să putem înfăptui dreptatea pe acest pământ românesc. Nu ne-ai uita, Doamne!…

 

Sursa: ioncoja.ro

 

[tp_product id=”163414783″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info