Site icon

Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”

Pe pagina oficiala de Facebook a Guvernului Romaniei, a aparut pentru o scurta perioada de timp un comunicat despre obiectivele strategiei nationale privind imigratia care tocmai fusesera aprobate intr-o sedinta de guvern. Ni se comunica astfel faptul ca s-a adoptat oficial o strategie nationala privind imigratia si eram asigurati ca “obligatiile Romaniei ca stat de relocare a refugiatilor vor fi asumate fara grija de a neglija combaterea abuzului la procedura de azil”.

Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”

Nu mica insa ne-a fost mirarea cand am vazut imaginea cu care a fost ilustrata aceasta postare: o europeanca neoasa cu o fata luminoasa, imbracata aidoma unei femei proaspat scapate din haremul unui “refugiat” musulman,  imaginea fiind de altfel una cumparata la repezeala de pe site-ul shutterstock.com, un site specializat in vanzarea de fotografii si ilustratii.

La scurt timp insa, aceasta postare a fost stearsa de cei care se ocupa cu intretinerea paginii de Facebook a Guvernului Romaniei, cel mai probabil din cauza reactiilor negative ale utilizatorilor carora nu le-a cazut bine deloc postarea ilustrata cu o asemenea imagine, una total nepotrivita pentru a face referire la criza actuala a refugiatilor.

Romanii, ca de altfel si alti multi europeni, au remarcat faptul ca guvernele si autoritatile, dar mai ales mass media din tarile lor, fac eforturi deosebite de a manipua opinia publica, distorsionand adeseori foarte mult imaginea despre situatia nou creata in Europa de aceasta criza a imigrantilor, sau ascunzand pur si simplu multe din aspectele si adevarurile suparatoare pe care nu doresc  sa le poata afla toti cetatenii europeni.

Manipulare grosolana din partea "Guvernului Romaniei", foto: petreanu.ro
Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”, foto: petreanu.ro

Aceasta postare de pe pagina de Faceboook a Guvernului Romaniei se inscrie si ea de asemenea in linia directoare a incercarilor de manipulare a opiniei publice, chiar daca per ansamblu este doar una din micile incercari de manipulare si influentare a societatii civile.

 

Glasul.info

[tp_product id=”194132746″ feed=”396″]

 

 

Exit mobile version